Sixers Webber'ı Aldı, Peki Kings Neyi?
Basketbol0 Mesaj
●16 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Basketbol
- Sixers Webber'ı Aldı, Peki Kings Neyi?
-
16-10-2019, 00:12:43Kayıtlı ÜyeSixers Webber'ı Aldı, Peki Kings Neyi? Dun gercekleşen bir takasla Chris Webber, Matt Barnes ve Michael Bradley Philadephia Sixers'ın yolunu tutarken Brian Skinner, Kenny Thomas, Corliss Williamson'ı kadroya kattı. Sabah arkadaşım ilk maillarımı baktığımdan dolayı, hadi artık sen de Sixers'lı oldun, Webber Sixers'a takas olmuş deyince şok oldum. Hic ortada fol yok, yumurta yokken, Webber da gayet iyi bir sezon gecirirken neden takas edilsin ki diye duşundum. Bu adam Kings'in en buyuk yıldızıyken ve gorunen bir problem yokken alınan birkac yenilgi dışında neden yollansın ki? Sonra aklıma demek ki Webber yollandığına gore Iverson'ı falan almış olmalıyız ki bu iş olsun, yoksa Sixers'da kim var ki Webber'a karşılık diye duşundum. NBA sayfalarını acıp, Webber'ın bi de yanında 2 adam daha yollanıp 3 tane fos adam aldığını gorunce kucuk dilimi yuttum, gozlerime inanamayıp 3-5 siteden daha kontrol ettim. Ama olan olmuş Sixers bize sımsıcak bir kol boreği ısmarlamıştı. Ben hÂl neden, neden, neden diye soraraken aklıma cap boşluğu geldi. Bu yaz iyi bir free-agent'ın olmadığını bildiğim icin kuşku duydum ama yine de oyuncuların kontratlarına bir goz attım. Maalesef Skinner ve Williamson'ın daha 4, Thomas'ın da 7 yıllık kontratı kaldığını gorunce şaşkınlığım katlandı. Yani neresinden tutarsanız tutun Kings adına elde kalan bir takas oldu bu. Yani takımın bu seneki vasat gidişatının tek sorumlusu Webber olsa yine anlıycam. Adelman'ın yıllardır devam eden beceriksizlikleri, takıntıları yuzunden şampiyon olamayan takım yedeklerini kaybettikten sonra, elindeki en iyi savunmacısını da kaybettikten sonra, Peja'nın sakatlığı da uzerine gelince kotu gitti, bunda en az suc da Webber'daydı. Eğer geleceğin takımını kurmak maksatsa ve daha genc olan Peja tercih edildiyse 28, 32, 29 yaşında adamlar almanın anlamı neydi? Aldığınız adamlar gercekten iyi olur da anlarım. Webber gibi bir buyuk yıldız karşılığında her takımda pekcok bulabileceğiniz 3 tane vasat adam alıyorsunuz. Yani Webber'ı isteyip karşılığında bundan 3 kat daha iyi adamlar sunabilecek onca takım varken neden gercekten anlamakta ve yorumlamakta zorlanıyorum. Bu kadroyla Kings'in daha başarılı ve şampiyon adayı olunacağı mı duşunuluyor? Takımın genel menejeri Geoff Petrie, Adelman'ın kontratını uzatıp, Christie'yi takas ettikten sonra bunlardan cok daha buyuk hatayı da bu takasla yaptı. Yani Webber gibi bi adam nasıl olur da bu kadar ucuza gider, hangi mantık, hangi olay bunu yaptırır? Durduk yerde Sixers da Doğu şampiyonu adaylarından biri oldu boylece. Zayıf olan Doğu'nun daha da zayıf Atlantik grubunda Iverson ve Webber ikilisinin cok iyi işler yapacakları ortada. Bence Doğu şampiyonluğu icin bile oldukca iddialı konuma geldiler. Akşam saatlerinde gelen başka haberle ellerinde patlayan ve zaten sakatlıktan oynatamadıkları Glenn Robinson'ı da yollayıp Rodney Rogers ve Jamal Mashburn'u almışlar. Seneye hepsi iyileşirse Dalembert-Webber-Mashburn-Iverson-Iguodala, yedeklerde de Aaron McKie, Kyle Korver, Rodney Rogers, Marc Jackson, Kevin Ollie. Bence Doğu icin super bir kadro. Sonuc olarak bu takasta Sixers super bir iş cıkartırken Kings'i resmen soymuş, bir guzel kazıklamıştır. Herkese hayırlı uğurlu olsun. __________________