Rick Pitino, Olympiakos ve Panathinaikos’un ezeli rekabeti hakkında konuştu. Hic kimseden ya da hicbir durumdan sozunu sakınmadı. AdTech Ad By John Askounis/ [email protected] Yunan Ligi’nin playoff’ların yarı final serileri oncesi duzenlediği basın toplantısında Rick Pitino, Olympiakos ve Panathinaikos arasındaki rekabet hakkında sert ve net ifadeler kullanmaktan cekinmedi. Yeşiller, Kırmızılar’ın playoff ilk turunda cekilmesi sonrası mac oynamadan yarı finale cıkması sonrası 66 yaşındaki koc bu tur kararların Yunan basketboluna zarar verdiğini vurguladı: “Giannis Antetokounmpo, Yunan basketbolu ve Yunanistan’ın bilinirliği icin cok şey yapmış bir oyuncu. ABD’de her yerde seviliyor. Coğunlukla Yunanistan’daki gecmişi nedeniyle olduğunu soyluyorlar. Cok calışkan ve alcak gonullu. Bu ulke ve basketbol icin o kadar cok şey yaptı ki… Ama bir de madalyonun diğer yuzu var: Takımlar maclara cıkmıyor, takımların maclardan cekilmesi Yunan basketbolu ve temsil ettiği her şeye zarar veriyor.” “İnsanlar, Olympiakos’la Panathinaikos arasında ezeli rekabet olduğunu soyluyor. Bence yok. Bence bu bir ezeli rekabet değil. Ezeli rekabetler saygı uzerine kurulur. Ezeli rekabetlerin geleneği yenilen takımın tavrında gorulur. Biz sahaya cıktığı zaman Olympiakos’u bitirmek istiyoruz, onlar da bizi bitirmek istiyor. Ama macın sonunda tum Olympiakos oyuncularına ve koclarına buyuk saygım var. Ezeli rekabet boyle olur. İki taraf birbirine saygı duymuyorsa rekabet değil anarşi olur. Bu yıl olan anarşiydi.” “Ben şahısları suclamıyorum. Olympiakos’a da kocuna da saygı duyuyorum. Ama bu yıl yaşananlarla iyi basketbol oynamak imkansız. Bahaneler zafiyet gostergesidir. İyi basketbol oynanması icin bircok kuralın uygulanması lazım. Bir EuroLeague macına 20 bin Panathinaikos’lu sahanın cevresinde sigara icerken ya da 12 bin Olympiakos’lu sigara icerken cıkamayız. Boğulma tehlikesi gecirmekle kalmadık, ben bir de uc gun konuşamadım. Kurallara gore salonun icinde sigara icmek yasak, ben salonun icinde yıldız oyuncum boğulsun istemiyorum.” “Yunanistan’da bircok şey beni rahatsız etti. Ama altı aylık tecrubemin %90’ı beklediğimin ustunde muthişti. Kalan %10’undan bir koc olarak utanıyorum. Umarım bir şeyler değişir. Yunanistan icin isteğim bu sacmalıkların bitmesi.” eurohoops.net/tr __________________