Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Cedi Osman, Gaziantep'te Şartlı Eğitim Yardımı (ŞEY) Programı kapsamında Turk ve Suriyeli oğrencilerle buluştu. Cedi Osman, Birleşmiş Milletler Cocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Turkiye Temsilcisi Philippe Duamelle ve Avrupa Birliği Sivil Koruma ve İnsani Yardım Operasyonları (ECHO) Turkiye Ofisi Başkanı Claudia Amaral ile Mehmet Akif İnan Ortaokulunu ziyaret etti. Turk ve Suriyeli oğrencilerle bir araya gelen milli basketbolcu, onlarla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Oğrencilerin sırasına oturan Cedi Osman, soruları cevaplandırarak, sporla ilgili tavsiyelerde bulundu. Cedi Osman, basın mensuplarına yaptığı acıklamada, Anadolu Efes'te oynarken de Gaziantep'e sık sık gediğini belirterek, bu şehre yeniden gelmenin kendisini cok mutlu ettiğini soyledi. Cocuklarla bir araya geldiği icin sevincli olduğunu dile getiren Cedi Osman, şunları kaydetti: "Ben onları, onlar da beni tanıyor. Cok iyi karşıladılar. Cok eğleniyoruz. Guzel soru-cevap oldu. Pırıl pırıl cocuklar. Onlarla beraber olmak icin geldim. Suriyeli cocuklarla ilgili neyle karşılaşacağımı bilmiyordum. O yuzden Turkce bilmeleri, sıcakkanlı olmaları beni cok mutlu etti. Ne mutlu ki bugun burada onlarla beraberiz. Kucuk de olsa bir soyleşi gercekleştirdik. Onlara desteğimizi gostermek icin buradayız." Philippe Duamelle ise Turkiye'de 1,6 milyon Suriyeli cocuğun olduğunu, bunların 650 bininin eğitim aldığını aktararak, "Hem Suriyeli hem Turk oğrenciler, gelecek icin calışıyor. Maalesef 400 bin kadar Suriyeli oğrenci hala herhangi bir eğitim alamıyor. UNICEF olarak partnerlerimizle birlikte bu cocukların eğitim alabilmeleri icin hep beraber calışıyoruz, uğraşıyoruz." diye konuştu. Claudia Amaral da eğitimle ilgili 2 temel unsurları olduğunu belirterek, "Resmi eğitim dediğimiz, ŞEY programı, burada gorduğunuz gibi 650 bin Suriyeli oğrenci eğitime katılmış oluyor. Aynı zamanda 2. unsur, gayriresmi dediğimiz bir proje. O da okul icerisinde olmayan oğrenciler. Cocuklara nasıl yardımcı olabiliriz, onları nasıl okula gonderebiliriz, esas olarak bu iki unsur uzerinde calışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu. Cedi Osman, daha sonra okulun kız takımıyla basketbol oynadı. Basketdergisi