‎80'ine merdiven dayamış yaşlı baba ile onu ziyarete gelen 45 yaşında ve saygın bir işi olan oğlu salonda oturuyorlardı.
Hal-hatırdan coluk-cocuktan havadan-sudan sohbet ettikten sonra oğlu susmuş ayrılmanın sinyalini vermişti.
O anda uzerinde oturdukları sedirin yanındaki pencerenin pervazına bir karga kondu.
Yaşlı baba kargaya gulumseyerek biraz baktıktan sonra oğluna sordu:

...
-'Bu ne oğlum?'

Oğlu şaşkın cevapladı:

-'O bir karga baba.'

Yaşlı baba kargaya biraz daha baktıktan sonra yine sordu:

-'Bu ne oğlum?'

Oğlu daha da şaşkın yine cevapladı:

-'Baba o bir karga'...

Karga hÂl pervazda komik hareketlerle başını sağa sola ceviriyor başını yan yatırıyor havaya bakıyor sonra başını yine onlara ceviriyordu.
Yaşlı baba ucuncu defa sordu:

-'Bu ne?'

Oğlunun şaşkınlığı sabırsızlığa donmuştu:

-'O bir karga baba uc oldu soruyorsun.
Beni işitmiyor musun?'

Yaşlı baba dorduncu defa da sorunca oğlunun sabrı taştı ve sesini yukseltti:

-'Baba bunu neden yapıyorsun?
Tam dort defadır onun ne olduğunu soruyorsunsana cevap veriyorum ve sen hÂl sormaya devam ediyorsun.
Sabrımı mı deniyorsun?'

Babası yuzunde hÂl bir gulumseme yerinden kalktı iceri odaya gitti ve elinde bir defterle dondu.
Bu bir hatıra defteriydi.
Oturdu sayfalarını karıştırdı ve aradığını buldu.

Sevgiyle gulumseye devam ederek sayfası acık bir vaziyette defteri oğluna uzattı ve o sayfayı okumasını soyledi.

'Bugun 3 yaşındaki minik yavrumla salondaki sedirde otururken yanı başımızdaki pencerenin pervazına bir karga kondu.
Oğlum tam 23 defa onun ne olduğunu sordu.
23 soruşunda da ona sevgiyle sarılarak onun bir karga olduğunu soyledim.
Rahatsız olmak mı?
Hayır!
Onun sorusunu masumca tekrar edişi icimi sevgiyle doldurdu.'

'Rabbin sadece kendisine kulluk etmenizi ana-babanıza iyi davranmanızı kesin olarak emretti.

Eğer onlardan biri ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık cağına ulaşırsa sakın onlara 'of' bile deme;onları azarlama;onlara tatlı ve guzel soz soyle.' (İsra 23)