profesyonel Otel Yoneticileri Derneği'nin (POYD) aylık yemekli toplantısında konuşan Başkan Ulkay Atmaca, İngiltere ve Avrupa pazarlarında erken rezervasyon satışlarının iyi gittiğini, butun pazarlarda yuzde 8-10 arasında artış kaydedildiğini belirtti.

''HAVAALANI YENİ REKORA GORE HAZIRLANDI''

Delphin Imperial'de duzenlenen POYD yemeğinde konuşan Atmaca, turizmde iyi bir 2019 yılının geldiğine dikkat cekerek, ''2019 yılında gecmiş butun yılların uzerinde yeni bir rekor kırılacak gibi gozukuyor. Havaalanı buna gore hazırlandı. Dileğimiz kazasız belasız bir yılın gecmesidir'' dedi.

OZBAKI: BELCİKA FUARI TEKRAR TAKVİME ALINMALI

Toplantıda konuşan Turquoise Hotel Side’nin Genel Muduru Tuncay Ozbakır, Hollanda, Belcika, İngiltere ve Almanya pazarlarında erken rezervasyonlarda cok guzel artışlar gercekleştiğini vurgulayarak, ''Butun pazarlarda durum iyi. Fuarlarda da bunu gorduk. Ancak Belcika fuarının bakanlığın takviminden cıkarılması bizi uzdu. Bakan Ersoy'a dan Belcika fuarının tekrar takvime alınmasını istedim'' diye konuştu.

''İC PAZARDA DURUM İYİ DEĞİL''

İc pazarda durumun iyi olmadığının altını cizen Ozbakır, ''İc pazar iyi değil. İc pazarın artan bu fiyatlarla tatil yapması zor. İc pazar fiyatları da Avro'ya endekslendi. Bu da artış getirdi. İyi bir 5 yıldızlı otelde bir gece 1000-1500 Tl arasında oldu. İc pazar satışları gecen yıla gore yuzde 25 geride. Bu kotu'' şeklinde konuştu.

POYD Yonetim Kurulu Başkanı Ulkay Atmaca, yemeğin acılışını gercekleştirdikten sonra Protel Bilgisayar A.Ş. POYD uyelerine bir sunum gercekleştirdi. Yemekte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yonetim Kurulu Uyesi Nilay Akbaş Tarakcı ve İŞKUR Antalya İl Mudurluğu Şube Muduru Neva Akcayır da yaptıkları calışmalar hakkında bilgilendirme yaptı.

9 YENİ UYE KATILDI

POYD'un geleneksel oğle yemeğinde yeni uyelere de belgeleri sunuldu. Boğac Fethi Gulderen, Ali Burak Ozarutan, Cengiz Alper, Sinan Cihangir, Ahmet Antepli, Yelda Sıvacıoğlu, Ali Tarık Yalcın, Tevfik Yılmaz ve Şahin Ozcelik, POYD’un yeni uyeleri oldu.

ALINTIDIR : www.turizmguncel.com