Arkadaşlar yaşadığım bir olayı anlatarak bazı şeyleri duşunmenizi istiyorum.

Oncelikle şunu soyleyeyim ;
Kimin inancı ne kadardır bunu Allah bilir ve iman edip-etmemek tamamen bize kalmıştır.Kimse bizi bu yuzden sorgulayamaz, suclu duruma duşuremez.

İşyerinde otururken kapıdan iceri bir adam girdi ve elinde “İslam Din”i ile ilgili kitaplar vardı ve onu 5 dakika dinlemem icin benden musaade istedi.Olayı anlayışla karşılayıp adamı sakin sakin dinledim.Elinde getirdiği kitapları Allah rızası icin ve insanların İslam Din’ini daha iyi oğrenmelerini sağlamak icin sattığını soyledi.

Hemen, masamın oradaki dolabın ust rafını acarak orada duran “Kuran-ı Kerim, Hz.Muhammed’in hayatı ve İslam dinine ait diğer kitapları gostererek ; bunların bende mevcut olduğunu ve satın almama gerek olmadığını kibarca soyledim.

Adam beni cok şaşırtan bir uslupla ;

-“bunları da al, bir şey olmaz” dedi.

Adama “senin kitap satma amacın, İnsanlara dinlerini oğrenmelerini sağlamak değil mi dedim”
-“Evet oyle” dedi.

“İyi ama senin yaptığın şey bu değil o zaman, sen İslam din’ini kullanarak beni somurmeye calışıyorsun, bu sattığın yiyecek değil ki biriktirip sonra tekrar kullanabileyim.

Adam bana resmen, “bunu da al ama ne yaparsan yap, yeter ki satın al ben parayı alıp gideyim diyordu.

Lan ne pis insanlar var aramızda dedim kendi kendime ;

Millet catır catır “İncil“ dağıtıyor bedavaya , bizimkiler hep bizi somurme derdinde.O insanların sakal bırakıp, Musluman’ım diye gezmesinden utanıyorum inanın.

Bu gelen arkadaş Turkiye’de ismi cok duyulan ve cok eski bir gazeteden geliyordu ustelik.Asıl uzulduğum konuda bu ya ! Buyuk bir ihtimal pirim esasıyla calışıyorlardı ve bizleri Din’lerimizle somuruyorlardı.Gercek bir Musluman’ın boyle bir şey yapacağını duşunemiyorum bile….