AllÂme Muhammed NÂsıruddin el-AlbÂnî (Rahmetullahi Aleyh)’e atılan iftiranın ikincisi:

Allah’a mekÂn izafe ediyor, diyorlar.

Bu iftiraya cevap olarak bizde deriz ki; Bu akılsız ve ahmak insanlar, Musluman olduklarını iddia eden zavallı ve ilimsiz yaratıklardır!!! Şeyh AlbÂnî (Rahmetullahi Aleyh)’i kınayacağınıza, kendinize acıyın!!! Cunku Allah-u TeÂl kendisinin gokte olduğunu soyluyor.

1) Rabbimiz TebÂreke ve TeÂl şoyle buyuruyor:

أَأَمِنتُم مَّن فِي السَّمَاء أَن يَخْسِفَ بِكُمُ الأَرْضَ فَإِذَا هِيَ تَمُورُ.

“Gokte olanın, sizi yere batırmayacağından emin misiniz? O zaman yer, birden sallanmağa başlar.

Mulk 16

أَمْ أَمِنتُم مَّن فِي السَّمَاء أَن يُرْسِلَ عَلَيْكُمْ حَاصِبًا فَسَتَعْلَمُونَ كَيْفَ نَذِيرِ.

“Yoksa siz, gokte olanın, uzerine taş yağdıran (bir fırtına) gondermeyeceğinden emin misiniz? (O zaman) tehdidimin nasıl olduğunu bileceksiniz.”

Mulk 17

2) Allah-u TeÂl şoyle buyuruyor:

“…Guzel sozler ancak O’na yukselir. Onları da (Allah’a) salih ameller yukseltir.”

Fatır 10

3) Başka bir ayette Allah-u TeÂl şoyle buyuruyor:

“Onlar ustlerindeki Rablerinden korkarlar.”

Nahl 50

4) Yine Allah-u TeÂl şoyle buyuruyor:

“Firavun: ‘Ey HÂmÂn! Bana yuksek bir kule yap! Belki yollara, goklerin yollarına erişirim de Musa’nın ilahını gorurum…’ dedi…”

Mu’min 36, 37

5) Başka bir ayette ise Allah-u TeÂl şoyle buyuruyor:

“Doğrusu Allah, onu (İsa’yı) kendisine yukseltmiştir…”

Nisa 158, Al-i İmran 55

6) Allah-u TeÂlÂ’nın gokte olduğu hususta Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şoyle buyurmuştur:

Muaviye bin Hakem şoyle dedi:

“Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem), efendisinden tokat yiyen cariyeyi imtihan ederken:

−‘Allah nerede?’ diye sordu.

Cariye:

−Semadadır (semanın uzerindedir), diye cevap verince Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)’de bunu kabul ve ikrar etti.

Muslim 537/33

7) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şoyle buyurmuştur:

“…Sizler yeryuzu ahalisine merhamet edin ki, semada bulunan Allah da size merhamet etsin.”

Ebu Davud 4941

8) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şoyle buyurmuştur:

“Ben semada olan Allah’ın emîni (kendisine guvenileni) olduğum halde sizler bana guvenmiyor musunuz? HÂlbuki sabah akşam bana gokyuzunun haberi geliyor.”

Buhari 4045, Muslim 1064

9) Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) şoyle buyurmuştur:

“Nefsim elinde olan Allah’a yemin ederim ki, bir erkek karısını yatağına cağırır da kadın gelmezse, kocası ondan razı oluncaya kadar, semada olan Allah o kadına gazab eder!”

Muslim 1436/121

Bu konu hakkında Âlimler şoyle diyorlar:

“Allah-u TeÂl ilmi ile her yerdedir. Ama zatı ile 7 kat semanın uzerindedir.”