Fransa ve Arnavutluk ile oynanan EURO 2020 grup eleme macında atılan goller sonrası Turk futbolcularının asker selamı vermesi sonrasında UEFA'nın soruşturma başlatacağı iddalarına bir cevap da Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'ndan geldi. Fransa Milli Takımı'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ziyareti sırasında cekilen ve Antoine Griezmann'ın asker selamı verdiği fotoğrafı gosteren Bakan Kasapoğlu, “Fransa milli takımın Macron ziyaretinde futbolcu Griezmann'ın selamını goruyorsunuz. O gun hicbir şekilde ses cıkarmayanlar bugun kahraman Mehmetciğimizin bu guzel selamından başka anlamlar cıkartmaya calışıyor” diye konuştu.
“Futbolcularımızın Mehmetciğe olan selamını farklı yone cekmek isteyenler var”
EURO 2020 surecinde Turkiye'nin tarihinde ilk kez bir Şampiyonaya bu kadar emin adımlarla ilerlediğini vurgulayan Genclik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, “Futbolcularımız bir tarih yazıyor. Futbolcularımızın bu başarısını ve bu başarıya yonelik sevinclerinde ki mesajı farklı yone cekmek isteyenler var. Maalesef Fransız bakanın bir acıklaması var. Değerli futbolcularımızın Mehmetciğe olan selamını farklı yone cekmek isteyenler var. Fransız bakanın UEFA'ya bir şikayet konusu var. Sahada ki başarısızlığı masa başı bir takım oyunlarla başka yonlere cekmek isteyenlerin bu calışmalarını dunya spor kamuoyunun yemeyeceğini ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.
“Biz ulke olarak sporun barış kardeşlik ve dostluk ruhundan asla vazgecmeyeceğiz”
Bu tarz oyunların eski oyunlar olduğunu vurgulayan Bakan Kasapoğlu, “Batının cifte standartının artık son bulması gerekiyor. Burada ki mesajın gercekten bir barış mesajı olduğunun herkes bilincinde. Fakat maalesef gerek Fransız mevkidaşımızın bu konuda ki yaklaşımı gerekse bu konuda ki algıyı başka yonlere cekmek isteyenlerin yanlış işlerle uğraştığını ozellikle soylemek istiyorum. Biz ulke olarak sporun barış kardeşlik ve dostluk ruhundan asla vazgecmeyeceğiz. Ben varını yoğunu ortaya koyan milli takımımızın selamı ile askerimize moral veren futbolcularımızın her daim yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tabi ki bizler bu tur hareketlere ve ayak oyunlarına prim vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Fransa'ya Griezmann'ın asker selamlı fotoğrafı ile gonderme
Fransa Milli Takımı'nın Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ziyareti sırasında cekilen ve Antoine Griezmann'ın asker selamı verdiği fotoğrafı gostererek konuşmasına devam eden Bakan Kasapoğlu, “Fransa milli takımın Macron ziyaretinde futbolcu Griezmann selamını goruyorsunuz . O gun hicbir şekilde ses cıkarmayanlar bugun kahraman Mehmetciğimizin bu guzel selamından başka anlamlar cıkartmaya calışıyor. Bunu dunyaya kamuoyunun takdirine sunuyorum. Sporun ruhuna uygun, gercek anlamına uygun hareket etmeye, her bir otoriteyi ve UEFA'yı kendilerine ulaşan soruşturma talebi nedeniyle basiretli olmaya davet ediyorum. Bundan sonraki surecte sporun dilini centilmenliğini dostluğu ve barışı yayma noktasında mucadelemize devam edeceğiz” diye konuştu.
“Bizi kendileri gibi gormesinler”
Gol sevincinin futbolcuların bir ifadesi olduğunu dile getiren Kasapoğlu, “Orada bir ifade ozgurluğu vardır. Her defasında ulkemizi ifade ozgurluğu noktasında başka alanlara cekmek isteyenler. Kendilerini ozgurluğun sembolu olarak gorenler nasıl başka manalar yukluyorlar kendi anlayışlarını sorgulasınlar. Bizi kendileri gibi gormesinler. Biz barışın kardeşliğin sevginin timsali bir toplumuz. Bir medeniyetiz. Tarihe baksınlar” dedi.
Yunus Emre Kartal - Nurullah Geylani/İHA
Bakan Kasapoğlu’ndan Fransız Bakana, Griezmann’ın asker selamı fotoğrafı ile gonderme
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●19 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Bakan Kasapoğlu’ndan Fransız Bakana, Griezmann’ın asker selamı fotoğrafı ile gonderme