Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'da 80 ulkeden 350 civarında onkoloji uzmanının katıldığı Dunya Kanser Liderleri Zirvesi'nde konuştu. Kardeş ulke Kazakistan'da onkoloji uzmanlarıyla bir araya gelmekten, kansere karşı mucadelede bulunmaktan memnun olduğunu belirten Emine Erdoğan, “Bu zirvenin onemli sonuclar doğurmasını ve insanlığın sağlıklı geleceğine katkıda bulunmasını diliyorum. Uluslararası kanser kontrol orgutu başkanı, değerli prenses Dina Mired'e ozellikle teşekkur ediyor, organizasyonda emeği gecen herkesi, tebrik ediyorum” dedi.
Kanser sebebi ile her yıl 10 milyon kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Emine Erdoğan, “Kansere bağlı olumlerin yuzde 70'inin, duşuk gelirli ulkelerde yaşanması, sorunun, bir yonetim ve liderlik meselesinden ayrı duşunulemeyeceğini, ortaya koyar. Kanserle mucadelede, ulusal kanser kontrol programlarının hazırlanması ve etkin uygulanması bile, yonetimle ilgili bir konudur. Sizler ve bizler, bugun buradan, kardeş şehir Nur Sultan'dan, butun dunyaya bir hakikati haykırmaya, bir farkındalık oluşturmaya, bir mucadele meşalesini, yakmaya calışıyoruz. Asrın vebası olan kanserle etkin mucadelede, ic ice gecmiş birkac sureci birden, başarıyla yonetmek gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Zirveye Kazakistan Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov'ın yanı sıra Urdun Prensesi Uluslararası Kanser Savaş Orgutu (UICC) Başkanı Dina Mired ve UICC Genel Muduru Kery Adams da katıldı.
Svetlana Kuzhakulova
Emine Erdoğan’dan kanserle etkin mucadele mesajı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Emine Erdoğan’dan kanserle etkin mucadele mesajı