Yunanistan Taktigi ve Futbolun Gelecegi
Futbol0 Mesaj
●34 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Yunanistan Taktigi ve Futbolun Gelecegi
-
15-10-2019, 18:32:40Kayıtlı ÜyeEuro 2004 ile birlikte futbol literaturu yeni bir kavram daha kazandi; Yunanistan Taktigi... Beklenmedik bir sekilde dunya futboluna yon veren rakipleri bir bir dize getirerek sampiyon oldular. Finale giden yolda her macin ardindan, herkes defansif oyun tarzlarina odaklandi. Cok kati bir defansif anlayisin mac kazanmasina, futbolun guzelligi adina isyan bayraklari cekildi. Merak ediyorum acaba yunanistan'in enternasyonel arenadaki ozguveni biraz daha fazla olsaydi, daha ofansif oynarlar miydi? Sasirtici olan baska bir sey de yunanistanin taktigi ile oynayan bi takimin bu kadar az hata yapmis olmasi. Ben hic hatirlamiyorum bu kadar muhafazakar futbol oynayan bir takimin basarili olup, istkrarli bir trend yakaladigini. Isın garibi hucuma ciktiklarinda da etkili oluyorlar. Ama buna ragmen, "karsilarinda zayif bir rakip olsaydi saydirirlar" da diyemiyoruz. Cunku adamlar finallerden once oynadiklari 8 macin, ilk ikisini 2-0 la kaybediyorlar, sonraki 6 macin dordunu 1-0, ikisini de 2-0 kazaniyorlar. Ermenistan'i bile 1-0 ve 2-0 yenmisler... Benim şahsi fikrim.. İyi defans yapan takımı izlemekten cok zewk alıyorum... Sizler ne diyosunuz.. __________________