Ve İşte Ribery nin Ağızından Şok Transferin Perde Arkası
Futbol0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Ve İşte Ribery nin Ağızından Şok Transferin Perde Arkası
-
15-10-2019, 18:31:38Kayıtlı ÜyeParasını alamadığı ve kulube artık guvenmediği icin Galatasaray’dan ayrıldığı soyleyen Fransız futbolcu, ‘kulupten alacağım yoktur’ belgesini imzaladığı sırada menajerinin olmadığını ve kendi dilinde olmayan bu kağıdı anlamadan imzaladığını soyledi. Ribery, “Bana biraz uckağıtcılık yaptılar ve yalan soylediler” dedi. Fransız yıldız, “Galatasaray’la aramda hicbir ilişki kalmadı” derken, sarı-kırmızılı kulubun kendisine odeme yapmakta gec kaldığını soyledi. “BİR KEZ PARA ALDIM” Ribery, Marsilya'ya transferini NTV Muhabiri Haluk Yurekli'ye anlattı. Genc futbolcu, “13 Haziran’da kontratımı feshettikten bir gun sonra Galatasaray 307 bin Euro’luk odeme yaptı. Ama cok gecti. Artık mesele FIFA, Marsiya ve Galatasaray arasında” dedi. Ribery, “Galatasaray’a geldiğimden beri sadece bir kez para aldım. Şubat ayında transfer peşinatımın kucuk bir bolumunu aldım. Sezon sonuna kadar başka para almadım. Ne maaş ne de başka prim. Galatasaray Kulubu’nde pek cok sorun var” dedi. “TEHDİT EDİLDİM” “Galatasaray yonetiminden Bulent Tulun ve Haim Fresco, altı aydan beri birlikte calışmadığım menajer John Bico’yla beraber evime geldiler” diyen Fransız futbolcu şoyle devam etti: “Ailemin evine geldiler ama konuşmak istemedim. Bundan sonra menajerimle ya da kulubumle goruşmelerini soyledim. Bico konuşmak icin evin camına vurdu ve kapıyı acmazsam arabamı bir beyzbol sopasıyla mahvedeceğini soyledi. Arabamın yanındaydılar. Avukatıma danıştım. Bana hicbir şey yapmamamı soyledi. Jandarmayı cağırdım ve onları şikayet ettim” dedi. Ribery, jandarmaya verdiği şikayet dilekcesinin de elinde olduğunu belirtti. “BİRAZ UCKAĞITCILIK YAPTILAR” Ribery 30 Mart tarihinde imzaladığı Galatasaray’dan alacağım yoktur belgesiyle ilgili olarak da şunları soyledi: “İmzaladığım donemde menajerim yoktu. Bico’yla yollarımızı ayırmıştık. Bu konunun yasal proseduru hakkında hicbir bilgim yoktu. Bana iyi Fransızca konuşan bir yonetici bu kağıdı imzalayabileceğimi soyledi. Bana biraz uckağıtcılık yaptılar. Onlara guveniyordum ama yalan soylediler. Yalnızdım, menajerim yoktu. Profesyonel cevreye yeni alışıyorum. Aynı kağıdı Song’a da imzalatmak istediler ama tecrubeli olduğu icin kabul etmedi. Song yedi ay para almadan oynadı.” “KALMAK İCİN ELİMDEN GELENİ YAPTIM” Galatasaray’dan ayrılmasının tek nedeninin para olmadığının da altını cizen Ribery, “Guvenimin sarsılması ve yalanlar da ayrılmamda etkiliydi. Marsilya’ya imza atmadan once Galatasaray’da kalmak icin elimden geleni yaptım. Menajerim dort defa mektup yolladı, faks cekti. Pek cok toplantı oldu ama sonuc cıkmadı. Para odenmemesine rağmen sahada elimizden geleni yapıp terimizin son damlasına kadar taraftar ve kulup icin oynadık. Ama boyle devam edemezdim” dedi. “AYRILDIĞIM İCİN COK UZULUYORUM” Yaşananlara karşın Turkiye’de oynamış olmaktan mutlu olduğunu da dile getiren Fransız futbolcu, “Turkiye’de oynamaktan ve taraftarı tanımaktan memnun oldum. İnsanlar ulkelerini ve kuluplerini temsil ediyorlar. Futbol icin yaşıyorlar ve beni benimsediler. Bundan cok memnunum. Ailelerinden biriymişim gibi gorduler. Beni “ferrari” diye cağırmalarından cok mutluyum. Boyle bir kulupten ayrıldığım icin cok uzuluyorum. İstanbul’daki insanları hep guzel hatırlayacağım” şeklinde konuştu.NTVMSNBC.COM __________________