Ersun Yanal isyan etti... Bugun, 09:39 "Haydi, Mustafa Denizli ya da Fatih Terim'i Mili Takım başına getirsinler ve sonra da, Riva kampına gitmedin diye kovsunlar yurekleri varsa. İspanya'ya gitmediğim icin gorevden alınıyorum. Boyle bir şey var mı?" -------------------------------------------------------------------------------- Hurriyet-VE beklenen oldu. Milli Takımlar Teknik Direktoru Ersun Yanal'ın sozleşmesi feshedildi. Dun akşam saatlerinde biraraya gelen Ersun Yanal ile Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıcakcı, 2 saatlik bir goruşmenin ardından yazılı bir acıklama yaptılar ve "Mevcut sozleşmenin karşılıklı olarak" feshedildiğini acıkladılar. Bu goruşme oncesi Başkan Levent Bıcakcı tarafından İstanbul'a cağrılan Ersun Yanal dun oğle saatlerinde ucakla İzmir'den, İstanbul'a geldi. Federasyonun sozleşmesini feshedeceğini haberleri icin Hurriyet'e konuşan Yanal, "İspanya'ya gitmediğim icin gorevden alınıyorum. Boyle bir şey var mı? Hangi Milli Takım hocası bugune kadar Akdeniz Oyunları'na gitmiş ki" dedi. Yanal, ortaya cıkan yeni krizle ilgili olarak şunları soyledi; "2002 yılında bu takımı gencleştirmek icin bir kampanya acılmıştı. Biz de goreve geldik ve bunu gercekleştirdik. Bunun arkası da gelecekti. Şimdi ortaya bir takım şeyler atıyorlar. Daha once de, "o futbolcuyu, bu futbolcuyu niye almadın" diye kaos yaratmışlardı. Bir Yunanistan macı sonrası neredeyse ipimi cekeceklerdi. Oysa Yunanistan takımını benim kadar kimse tanıyamazdı. En az 30 kez izledim onları. Oynadığımız futbol kotu muydu? Butun hunerlerimizi ortaya koyduk ama gol olmayınca olmuyor bazen. Oyle bir mactan sonra bile eleştirildim. 6-0'lık Kazakistan macından sonra soyunma odasını gormeniz gerekirdi. Futbolcular, "Sen varsan biz de varız. Hic merak etme sonuna kadar arkandayız" diyerek tek tek bana sarıldılar. İspanya'ya gitmeyeceğimi Davut Dişli'ye soyledim. Yıprandım, yorgunum, musaade edin dedim. Bu olayı bu kadar buyutmeyi hic anlayamıyorum. Yardımcımı gonderdim, kaldı ki tum futbolcuları izledim tanıyorum hepsini. Ben de insanım ve benim de dinlenmeye tatile ihtiyacım var. Eğer beni beğenmiyorlarsa cağırırlar git derler. Bu tur şeylere hic gerek yok. Bu yapılan normal bir davranış değil, adamlık değil bu. Haydi, Mustafa Denizli ya da Fatih Terim'i Mili Takım başına getirsinler ve sonra da, Riva kampına gitmedin diye kovsunlar yurekleri varsa. Şu anda İspanya'ya gitsinler baksınlar, olimpik milli takımların başında hicbir A Milli Takım antrenoru var mı yok mu? Ayıp ediyorlar, cok buyuk ayıp ediyorlar." Yanal, "Federasyon sizi gorevden almadan istifa eder misiniz" sorusuna, "Ben niye istifa edeyim" yanıtını verdi. İşte yazılı acıklama: Surekli destek icin teşekkurler Dun akşam saatlerinde biraraya gelen Ersun Yanal ve Levent Bıcakcı ortak bir yazılı acıklama yaptılar. Bıcakcı acıklamada, "Kararımızı karşılıklı anlayış, ve dostluk cercevesinde aldık" derken, Yanal, "Son derece medeni bir şekilde, dost olarak ayrıldık. Sayın Başkan'a gorevde bulunduğum surece bana gosterdiği yakın ilgi ve surekli destek icin teşekkurlerimi sundum" dedi. Tazminatının coğundan vazgecti AYLIK 72 milyar lira maaş alan Milli Takımlar Teknik Direktoru Ersun Yanal, 6 aylık maaşını peşin aldı ve sozleşmesini feshetti. 4 Nisan 2008'e kadar sozleşmesi bulunan Yanal, gorevden alındığı taktirde, hicbir takımda gorev almadığı surece mukavelesinde yer alan aylık 72 milyar lirayı sozleşme sonuna kadar almaya devam edecekti. Ancak dunku goruşme sonrası Yanal 6 aylık maaşını (432 milyar TL) tazminat olarak almayı kabul etti. Başkan bugun yetki alacak MİLLİ Takımlar Teknik Direktoru Ersun Yanal'ın gorevine son veren Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, bugun acil bir toplantı yapacak. İstanbul'daki uyelerle biraraya gelecek olan başkan Levent Bıcakcı'nın bir bilgilendirme toplantısı yapacağı ardından da yonetim kurulundan "Teknik Direktor icin tam yetki" alacağı oğrenildi. Telefon mesajıyla uyarıldılar YANAL'IN gorevine son verildiği haberini Asbaşkan Şekip Mosturoğlu medyadan once yonetim kurulu uyelerine duyurdu. Uyeleri tek tek arayan Mosturoğlu, sozleşmenin feshedildiği haberini duyururken, telefonu kapalı olan yoneticilere kısa mesaj gecti; "Size ulaşamadım. Zor durumda kalmayın. Hocanın sozleşmesini feshettik" Boyle ayrılmamalıydı MİLLİ Takım Menajeri Can Cobanoğlu, Ersun Yanal'ın sozleşmesinin feshedildiğini oğrenince, "Benim bu konularda yorum yapmam uygun değil. Ancak 1.5 yıldır birlikte calıştığım silah arkadaşımızla yollarımız ayrıldı. Tabii bu uzucu. Fatih Terim'i ve Mustafa Denizli'yi başarılarla Milli Takım'dan uğurlamıştım. Şenol Guneş, dunya 3.'luğu apoleti ile ayrıldı. Uzun yıllar gorev yaptığım Milli Takım'da bir teknik direktorle bu şekilde yollarımızın ayrılması beni uzdu" dedi. __________________