Milli takımımızın Teknid Direktorluğunu yaptığı sırada, Akdeniz Oyunlarına katılan Olimpik Milli takımın kafilesine mazeret gostermeden katılmadığı icin gonderildiği iddia edilen Ersun Yanal, ilk kez konuştu ve birbirinden carpıcı acıklamalar yaptı.. İşte Yanal'ın acıklamaları.. - Ben başarısızsam Danimarka’nın hocası neden gorevde. -Almanya kapısı kapanmamıştı, şansımız devam ediyordu. - Hangi Milli Takım antrenoru Akdeniz Oyunları’na gitti ki? - Medya bana sahip cıkmadı, devamlı olayları korukledi. - Kuluplerden arayanlar oluyor ama goruşmuyorum, tatildeyim. Turkiye’de en cok eleştirilen antrenordur, Milli Takım’ın teknik direktoru. Şenol Guneş’in, Ay-Yıldızlı ekibi dunya ucunculuğu kursusune cıkarmasına rağmen saha dışı faktorlerden dolayı eleştiri oklarına hedef olması da bu yuzdendi. Guneş’in yerine gelen Ersun Yanal da aynı kaderi paylaşmaktan kurtulamadı. 14 aylık gorev suresince eleştirilerin odağında hep o vardı. Once acık futboluyla kalemşorların hedefi oldu, sonra da Hakan Şukur’u kadro dışı bırakarak kendi sonunu hazırladı. Sistemine uymadığı icin boylesine radikal bir karar aldığını savunsa da kimseyi inandıramadı. Tesaduf mudur bilinmez ama 8 aydır susan Hakan Şukur’un, “Yanal beni neden kadroya almadığını acıklasın.” dediğinin ertesi gunu İspanya’daki Akdeniz Oyunları’na gitmediği icin Futbol Federasyonu tarafından gorevinden alındı. Halbuki ne donemin Milli Takımlar Teknik Direktoru Mustafa Denizli 1997’de İtalya’da yapılan Akdeniz Oyunları’na, ne de Şenol Guneş 2001’de Tunus’taki oyunlara katılmıştı. Milli Takım’ın başına gectikten sonra Ankara’dan İstanbul’a gelen ancak medya ile arasındaki mesafeyi bir turlu eritemeyen Ersun Yanal, gorevden alındıktan sonra soluğu İzmir’de aldı. Sadece tatil yapıp kafasını dinleyen Ersun Yanal, gidişinin ardından ilk kez konuştu. Kırgınlığı ve bozulan psikolojisi telefondaki ses tonuna o kadar yansımıştı ki, kendisine cok buyuk haksızlık yapıldığını ifade etmesine gerek bile kalmıyordu. “Ben başarısız değilim.” oluyordu ilk cumlesi talihsiz teknik adamın. Almanya yolunun henuz kapanmamış olduğunu uzerine basa basa soyluyordu Yanal, ama Hakan Şukur olayından, sahadaki sisteme kadar daha soyleyeceği cok şey olduğunu ima ediyor, dillendiremiyordu. “Ben başarısızsam, grubun favori takımlarından olan Danimarka’nın teknik direktorunun aylar oncesinden gonderilmesi gerekirdi.” savunmasını yapıyordu Yanal ve ekliyordu: “Milli Takım icin Almanya yolu acılmıştı. Şansımız devam ediyordu ve henuz hicbir şey bitmemişti. Cok zamansız bir olay oldu. Ben bunları hak etmedim.” Akdeniz’e kim gitmiş ki? Ersun Yanal gorevden alınma bahanesine o kadar kırılmış olmasına rağmen yine de ortalığı kırıp dokmek istemiyor. Olaylar yureğinde derin yaralar acmasına rağmen, o hep ustu kapalı geciştirmeyi yeğliyor. Ama yine de haksızlığa uğradığını duşunduğu konularda lafını esirgemiyor: “Ben Milli Takım teknik direktoru isem programımı da kendim yaparım. Son 10 yılda hangi Milli Takım Teknik Direktoru Akdeniz Oyunları’na gitmiş ki, ben gideyim. Kaldı ki ben zaten programımı yapmıştım. Genc milli takımların turnuvalarını takip ettim. Zaten Yunanistan ve Kazakistan mac programları sebebiyle A Milli Takım’la da yorucu bir donem gecirmiştim. Akdeniz Oyunları’na da yardımcılarımı gonderecektim. Ama bu olay oyle bir buyutuldu ki, bir anda ruzgarlar tersine dondu.” Ersun Yanal’ın, gorev suresince en cok kırıldığı mercilerin başında ise medya geliyor. İstanbul medyasıyla bir turlu yıldızı barışmayan Yanal, “Medya beni bir turlu kabullenmedi. Ben bana sahip cıkacaklarını bekliyordum. Ancak beni gereksiz yere cok eleştirdiler. Bana sahip cıkmadılar. Kucuk olaylar bile koruklendi.” diyor. Şimdi İzmir’de tatil yapan Yanal’a teselli telefonları kadar teklif telefonları da gelmiyor değil. Kendisini cok sayıda yoneticinin de aradığını belirten Ersun Yanal, “Bir muddet kafamı dinlemek icin tatil yapıyorum. Gecmiş olsun demek icin cok sayıda insan arıyor. Ama bunların yanında teklif icin arayanlar da var. Ama ben onlarla ozellikle goruşmuyorum.” diyerek sozlerini noktalıyor. Zaman ERBAKAN IN Bİ LAFI VARDIR..HADİ ORDAAAAN HADİ ORDAAANN..!! ALDIGI Bİ TANE GALBİYET YOK ADAM GİBİ HALA BASARISIZ DEĞİLİM DİYO.. __________________