Kulupler Birliği'nden TFF'ye yayın tepkisi!
Futbol0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Kulupler Birliği'nden TFF'ye yayın tepkisi!
-
15-10-2019, 18:28:06Kayıtlı ÜyeKulupler Birliği Vakfı, Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu'nun aldığı, Turkcell Super Lig'in yayın haklarının merkezi sistemden pazarlanmasıyla alakalı 2010 yılından itibaren uygulamaya konacak yeni bir satış modeli kararına tepki gosterdi. Alınan kararın yarın yapılacak Futbol Federasyonu Genel Kurulu oncesine rastlamasının manidar olmanın otesinde son derece duşundurucu olduğu belirtilen yazılı acıklamada, ''Yaklaşık 1 yıldan beri Kulupler Birliği Vakfı'nın futbolun derinleşmiş sorunlarını karşılıklı goruşme ve cozum yolları geliştirme talebini cevapsız bırakan sayın Haluk Ulusoy başkanlığındaki Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu'nun genel kurula 2 gun kala hicbir alt yapı calışması yapmadan bu derece onemli bir konuyu gundeme getirmesi bir secim calışması ve stratejisi olarak algılanmanın otesine gecmeyecektir'' denildi. Acıklamada, şu ifadelere yer verildi: ''Doğaldır ki Futbol Federasyonu başkan ve yonetim kurulu uyeleri kim olursa olsun kuluplerin ortak menfaatine olan bu nevi projeleri zaten gorevleri gereği geliştirmek, takip etmek ve neticelendirmekle sorumludur. Doğal gorevlerin ve sorumlulukların tabii sonucları hicbir zaman başkan ve yonetim kurulu uyelerine bir artı puan kazandırmayacak sadece gorev ve makamlarının bir gereği olarak kabul edilecektir. Bu itibarla ozelde Turkcell Super Lig kuluplerinin muşterek menfaatlerini genelde Turk futbolunun marka değerini ve ortak menfaatlerini koruma ve geliştirme misyonunu gorev edinmiş Kulupler Birliği Vakfı, futbolun ortak menfaatine olan projeleri genel kurul ortamı dışında ve federasyon başkanı ve yonetim kurulu uyeleri kim olursa olsun dikkatle takip edecektir. Kaldı ki, Kulupler Birliği Vakfı olarak ortak menfaatimiz olan yayın haklarının onumuzdeki donemde yapılacak merkezi sistemle tek elden satışı konusunda satış yontemi, muhammen bedel ve ihalenin onaylanması gibi sureclere kuluplerimizi temsilen vakfımızın dahil olması hususu ve buna ilişkin yasal değişiklikler konusunda başta spordan sorumlu devlet bakanımız olmak uzere tum yetkililer ile goruşmelere başlanmış olup, surece ilişkin gelişmeler son derece olumlu bir seyir izlemektedir.'' __________________