FIFA Onursal Asbaşkanı David Will, TFF Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, TFF icin bağımsız statu hazırlamak uzere bir calışma grubu oluşturulmasını, bu grubun hazırlıklarını 30 Nisan'a kadar tamamlamasını ve statuyu mayıs ayının ilk haftasında yapılacak TFF Genel Kurulu'na sunmasını onerdi. Will, genel kurul gundeminin 7. maddesi olan, Federasyon Başkanı, Yonetim Kurulu ve Denetim Kurulu'nun secimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesi ile ilgili maddenin gundemden cıkarılmasını teklif etti. Bu maddenin gundemde kalması halinde, daha sonra soz alarak bu konudaki fikirlerini acıklayacağını belirtti. TFF'nin sadece Avrupa'nın değil, dunyanın en buyuk federasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak, ''Eğer ki TFF sorunlar yaşıyorsa, bu hem FIFA hem de UEFA icin rahatsızlık yaratır. Biz de bu sorunları cozmek icin buradayız. 2005 yılının başından beri uyemiz olan federasyonların statulerini, FIFA statusune uygun hale getirmeye calışıyoruz. Bu calışma başladığında fark ettik ki, TFF'nin bağımsız statusu yok, kanunla işleyişi duzenlenmiş. Uzulerek soyluyorum ki bu durum artık kabul edilemez'' dedi. Bir calışma grubunun oluşturulmasını FIFA ve UEFA adına onerdiklerini vurgulayan Will, şoyle devam etti: ''Bu calışma grubu, bugunden itibaren bağımsız bir statu hazırlamak icin calışmalarına başlamalıdır. Calışma grubunun icinde TFF'den 5, UEFA ve FIFA'dan da 1 veya 2 kişinin temsilcisi bulunmalı. Biz, hicbir şekilde hukumetin karşısında değiliz, birlikte calışmak isteriz. Bu cıkan yasanın tamamen iptalini istemiyoruz. Bu kanun, bu haliyle TFF'ye destek sağlamaya devam edecek, hem de statunun bağımsızlığına imkan sağlayacak. Bu şablon statulerimizin, Turkiye'nin spesifik şartlarına uygun olması gerekmektedir. Yeni statu kabul edilene kadar, mevcut yasa ile calışmaya devam edilmelidir. Yeter ki bu yasalar FIFA ve UEFA'ya uygun olsun.'' __________________