FIFA'nın talebi dikkate alınmadı!
Futbol0 Mesaj
●27 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- FIFA'nın talebi dikkate alınmadı!
-
15-10-2019, 18:27:07Kayıtlı ÜyeTFF Olağan Genel Kurul toplantısında, FIFA'nın isteği uzerine, divan kurulu tarafından gundemden cıkarılan, federasyon başkan, yonetim kurulu ile denetim kurulu secimlerinin yenilenmesi ve oylama şeklinin belirlenmesine ilişkin 7. madde, genel kurulda oylanarak, yeniden gundeme alındı. TFF Olağan Genel Kurulu'nda, ilk olarak konuşma yapan FIFA Onursal Asbaşkanı David Will'in onerisi uzerine, 7. madde gundemden cıkarıldı. Fakat daha sonra genel kurul delegelerinden 229'unun imzasıyla verilen onerge, genel kurulun onayına sunuldu. Federasyon başkanı, yonetim kurulu ve denetim kurulu secimlerinin yenilenmesiyle oylama şeklinin belirlenmesine ilişkin 7. madde genel kurulun onayına sunuldu ve oybirliğiyle tekrar gundeme alınması kabul edildi. Kabul edilen gundem maddesine gore, delegeler 14-15 Şubat tarihlerinde secimli olağanustu genel kurul yapılıp yapılmayacağına karar verecekler. Bu konudaki oylama da gizli olarak gercekleştirilecek. Bu arada FIFA Onursal Asbaşkanı David Will tarafından gundeme getirilen calışma grubu icin, 85 imzalı onerge verildi. Delegeler, calışma grubu icin, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lutfu Arıboğan, Yonetim Kurulu Uyesi Suheyl Oner, Galatasaray Kulubu delegesi Mehmet Helvacı, Bursaspor Kulubu delegesi Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu Uyesi Yunus Egemenoğlu ve Emre Kocak'ın isimlerini onerdi. Ote yandan FIFA ve UEFA gozlemcilerinin isteği uzerine, oy kullanılan sandık sayısı 1'e indirildi. __________________