Bursa hedef buyuttu Bursaspor yonetimi, gelecek sezon zirveye oynayacak bir takım yaratmayı hedeflediklerini soyledi. Bursa-hedef-buyuttu Bursaspor yonetimi ve teknik heyetinin, gelecek sezon Turkcell Super Lig'de zirve yarışında olmayı hedeflediği bildirildi. Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Faruk Celik ile Bursa Valisi Şahabettin Harput'un onculuğunde, yeşil-beyazlı kulubun 20 milyon YTL'ye yakın borcunun kapatılması icin başlatılan ''yardım kampanyası'' sonrası, Bursaspor cephesinden ''şampiyonluk'' sesleri yukselmeye başladı. Bursaspor Teknik Direktoru Samet Aybaba, yaptığı acıklamada, zirveye oynayan bir takım oluşturmanın sanıldığı kadar zor olmadığını, ancak bunun icin camiada herkesin ortak bir noktada birleşmesi gerektiğini soyledi. Ligde iyi bir durumda olmamalarına karşın, icerdeki her macta ortalama 15 bin taraftar karşısında oynadıklarını anımsatan Aybaba, ''Bursaspor ekonomisi, altyapısı ve taraftar potansiyeliyle Turkiye'de futbol dendiğinde ilk akla gelen 5 kulup arasında yer almalı'' dedi. Aybaba, arzulanan başarının bir yıl sonra yakalanmasının ''hayal'' olmadığını dile getirerek, şoyle devam etti: ''Biz gelecek sezon şampiyonluğa oynayan bir takım oluşturabiliriz. Eğer takım taraftarın onunde giderse bu taraftar da onu başarıya doğru iter. Bursaspor takımı hep taraftarının gerisinde, baskı altında kalmış. Gol yediğinde takımın temposu duşuyor. Yani takım hep onde gitmesi lazım. Biz bunun gercekleşebileceğine inanıyoruz. Onumuzdeki sezon zirve yarışında olacak bir Bursaspor icin calışmalarımıza şimdiden başladık. Ben gecen gun gelecek sezon icin bir oyuncu izlemeye gittim. 15-20 gun icinde antrenor arkadaşları oyuncu izlemeleri icin ceşitli ulkelere gondereceğiz. '' Bursaspor takımını zor bir donemde devraldığını, daha sonra takımın kendi kişiliğini, karakterini ve futbol anlayışını sahaya yansıtması konusunda da problemler yaşadığını ifade eden Aybaba, calışmalarının karşılığını gormeye başladığını ve hayli mesafe aldıklarını vurguladı. __________________