Belediye Vanspor'a ''hukmen yenilgi'' kararı
Futbol0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Belediye Vanspor'a ''hukmen yenilgi'' kararı
-
15-10-2019, 18:22:24Kayıtlı ÜyeFutbol Federasyonu Yonetim Kurulu, Eyupspor macında cıkan olaylar nedeniyle Belediye Vanspor’u bu macta 3-0 hukmen yenik ilan etti. Macın hakem ve temsilcileri hakkında soruşturma başlatılması kararı alındı. İSTANBUL - Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, TFF 2. Lig Yukselme Grubu'nda Belediye Vanspor ile Eyupspor takımları arasında oynanan karşılaşmada cıkan olaylar nedeniyle, Belediye Vanspor'u, bu macta 3-0 hukmen yenik ilan etti. Futbol Federasyonu Yonetim Kurulu, bugun İstanbul'da yaptığı olağanustu toplantıda konuyu goruştu. Toplantıdan sonra yapılan acıklamada, 10 Mayıs'ta Van'da oynanan Belediye Vanspor-Eyupspor macında yaşanan olaylar nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), Belediye Vanspor'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 3 macı tarafsız sahada, 2 macı da kendi sahasında olmak uzere 5 mac seyircisiz oynama cezası verdiği hatırlatıldı. Acıklamada, PFDK'nın kararlarına ek olarak, federasyon yonetim kurulunun, Belediye Vanspor'un hukmen yenilgisine ve Eyupspor'un 3-0 hukmen galip ilan edilmesine karar verdiği, bu macta gorevli hakem ve temsilciler hakkında da soruşturma başlatılmasının karara bağlandığı bildirildi. Gectiğimiz hafta sonu Van'da oynanan Belediye Vanspor-Eyupspor macının 62. dakikasında, hakemin verdiği karara tepki gosteren bir seyirci, sahaya girmiş, bu nedenle karşılaşma 23 dakika dururken, daha sonra hakem Cetin Topuz oyunu başlatmış ve ev sahibi Belediye Vanspor, 78. dakikada Okan Yılmaz'ın attığı golle macı 1-0 kazanmıştı. Macı kazanmasına karşın taraftarının neden olduğu olaylar nedeniyle hukmen yenik sayılan ve 5 mac seyircisiz oynama cezası alan Vanspor, ilk 2 takımın Bank Asya 1. lig'e cıkacağı sezonun son haftası oncesi ikinci sıradaki yerini Mersin İdman Yurdu'na kaptırdı. NTV Spor ve Ajanslar Guncelleme: 16:29 TSİ 15 Mayıs. 2009 Cuma __________________