Rossi Lazio`ya Veda Etti[Spor Timi]
Futbol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Rossi Lazio`ya Veda Etti[Spor Timi]
-
15-10-2019, 18:18:43Kayıtlı Üye2009 İtalya Kupası'nı muzesine goturen Lazio'da, 2005'ten beri takımda teknik direktorluk gorevini yuruten Delio Rossi istifa ettiğini acıkladı. 48 yaşındaki teknik adam, oldukca duygusal gecen basın toplantısında şu acıklamaları yaptı: "4 yıllık birliktelikten sonra Lazio'dan ayrılacağımı acıklamak benim icin cok zor. Kolay bir karar değildi ancak uzerinde uzun sure duşunme fırsatı buldum. Son zamanlarda kulubun taktiksel projelerinin icinde olmadığımdan haberdardım. Başta futbolcular olmak uzere kulupteki herkese teşekkur ediyorum. Muhteşem anılarla birlikte ayrılıyorum ve ozellikle 70.000 taraftarımızın onundeki kupa şampiyonluğumuz unutulmazdı. Şu an icin başka bir kuluple imzalamadım ve ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum ancak nerede calışacağım da fazla umurumda değil." 2005'te Başkent temsilcisinin başına gecen İtalyan teknik adam, 2006-2007 sezonunda takımını Serie A'da 3. yapıp Şampiyonlar Ligi'nde mucadele etmesini sağlamıştı. Geride kalan sezonda ise Serie A'yı 10. sırada bitirerek hayal kırıklığı yaşayan Lazio, İtalya Kupası'nda ise finalde Sampdoria'yı penaltı atışları sonucu gecerek 5 yıllık hasreti sona erdirmişti. Rossi, İtalya'da daha once Torremaggiore, Foggia, Salernitana, Pescara, Genoa, Lecce ve Atalanta takımlarını da calıştırmıştı. Bu arada İtalyan medyası, Lazio'nun başına gecmesi beklenen en muhtemel ismin Palermo'daki gorevinden ayrılan Davide Ballardini olduğunu iddia etti. __________________