TRABZONSPOR SVEN-GORAN ERİKSSON'UN PEŞİNDE 10 Haziran 2009 Carşamba 14:16 Trabzonspor, teknik direktorluk icin en son Meksika Milli Takımını calıştıran İsvecli Teknik Direktor Sven-Goran Eriksson'la goruşulduğunu duyurdu. Trabzonspor Kulubu Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Ferhat Oztorun'un imza toreninin ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hacısalihoğlu, teknik direktor Ersun Yanal'ın gorevden ayrılmasının ardından ligler devam ettiği icin sezon sonuna kadar hoca konusunda faaliyet gostermediklerini belirterek, "Onceliğimiz Şenol hocadan yanaydı. Ancak kulubunun ısrarlı tavrı bu isteğimizin gercekleşmemesine neden oldu. Daha sonra kariyerli yabancı hoca goreve getirilmesi konusunda mutabık kaldık" dedi. Kulup başkanı Sadri Şener'in bir cok isimle goruşmeler yaptığını ifade eden Hacısalihoğlu, "Henuz bu goruşmeler tamamlanmış değil. 5-10 gun icerisinde teknik heyetimizi belirlemek istiyoruz. Yeni bir heyecanla hazırlıklarımıza başlamak istiyoruz" diye konuştu. Alman teknik adam Top Moller'in hic gundemlerinde olmadığını anlatan Hacısalihoğlu, şoyle devam etti: "Boyle bir duşuncemiz olmadı. Eski futbolculuk donemi haricinde teknik direktorluğunu bilmiyoruz. Becerikli bir menajeri var ve sık sık Trabzonspor'u gundeme getiriyor. Sadece Turkiye'de değil, Avrupa'da gazetelerde, internet sitelerinde bu tur haberler yayılıyor. Bizimle bir ilgisi yoktur." Hacısalihoğlu, Sven-Goran Eriksson ile goruştuklerini belirterek, "Eriksson ve onun gibi, o tarz teknik direktorlerle goruşuyoruz. Kendisiyle de goruşulmuştur. Ancak hicbir hocayla anlaşma yapılmamıştır. Maalesef bunların cok gizli kalması da mumkun olmuyor. Trabzonspor'un Turkiye'den yerli bir hoca ile bugunku şartlarda calışması kolay değil. Halilhodzic de duşunduğumuz hocalardan biriydi, onunla da goruşuldu" diye konuştu. "Başkanın eğilimi devam etme yonunde" Asbaşkan Hacısalihoğlu, yonetim kurulunun goreve devam edip etmeyeceği yonundeki bir soru uzerine ise şunları soyledi: "Goreve devam edip etmeme konusunda kararı başkan verecek. Sayın başkanın başlattığı, bitirdiği, devam eden bircok projeleri var. Bunlar da benim goruşum, son derece Trabzonspor'a faydalı oldu. Devam etmesini ben bir uye olarak cok arzu ediyorum. Kararı acıklamış değil, ama genel eğilimini devam etme şeklinde diye algılıyorum. Devam etmesinin faydalı olacağını duşunuyorum. Yonetimin bir kararı olmaz. Başkan calışacağı yonetimi tespit eder, onlara teklifler getirir ve bir yonetim yapar." Hacısalihoğlu, sozleşmesi biten Huseyin ve Serkan Balcı konusunda kararı yeni teknik direktorun vereceğini belirterek, "Hocayı beklerler mi, onların bileceği iş. Ama onlar Trabzonspor'u iyi biliyorlar, onlar da gelişmeleri takip ediyorlar. Duşunceleri pozitif ise beklerler. Ben şahsen futbolcu olsam beklerdim. Huseyin, burada problemi olmamış. Onca tenkit olmasına karşın olumlu davranmış biri. Benim de cok sevdiğim bir oyuncu" diye konuştu. Bu arada, yurt dışında bulunan kulup başkanı Sadri Şener ve kulup genel saymanı Mahmut Aksu'nun, teknik direktor Sven-Goran Eriksson ile anlaşma konusunda onemli aşama kaydettikleri oğrenildi. Kaynak : CNN Turk __________________