İşadamı Abdullah Kalkan, Konyaspor Kulubu Başkanlığı'na aday olduğunu acıkladı. Kalkan, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde duzenlediği basın toplantısında, Konyaspor'un Turkcell Super Lig'den Bank Asya 1. Lig'e duştuğunu ve 18 Haziran'da genel kurula gideceğini anımsattı. Konyaspor'un ligden duşmesiyle sahipsiz bırakıldığını ifade eden Kalkan, ''Konyaspor'un Bank Asya 1. Ligi'ne duşmesi ve ardından genel kurul kararı alınmasıyla takıma sahip cıkılmadığını gordum. Bunun icin ben de kulube sahip cıkılması adına başkanlığımı acıklıyorum'' dedi. Kalkan, Konyaspor'un Turkcell Super Lig'den Bank Asya 1. Lig'e duşmesi yerine yeniden Super Lig'e nasıl cıkacağının konuşulması gerektiğini belirterek, Konyaspor'un Konya'nın sosyal yuzu olduğunu ifade etti. Konyaspor'un şu anda cami avlusuna terk edilmiş bir bebek goruntusu cizdiğini belirten Kalkan, ''Başkanlık adaylığımın da sonuna kadar arkasında duracağım. Ben kulube faydalı olacağıma inanıyorum. Konyaspor'u Super Lige cıkaracağımızı duşunuyorum'' diye konuştu. Buyukşehir Belediye Başkanı Tahir Akyurek ile herhangi bir goruşmesinin olmadığını ifade eden Kalkan, şunları kaydetti: ''Talep edilirse Tahir Akyurek ile goruşurum. Beraber ne yapacağımız yonunde fikir alışverişinde bulunuruz. Konyaspor Kulubu'ne başkan olacak kişinin bir karizması olması gerekir. Başkan, her turlu donanıma ve bilgiye sahip olmalı. Oncelikle takımda huzuru sağlamak istiyoruz. Benim dışımda başkaları başkanlığa adaylığını acıklarlarsa cok memnun olurum. Ben Konyaspor'a zaman zaman maddi yardımlarda bulunan birisiyim. Başkan olamasam da bu yardımlarım devam edecektir.'' Kaynak : sahadan.com __________________