'One Minute' işkencesi! Beşiktaş kafilesinin, İsrail'de surekli "One minute" diyen gorevliler tarafından havaalanında bekletildiği hatta kramponların bile tek tek incelendiği iddia edildi... UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda dun akşam Maccabi Tel Aviv'i 3-2 yenen Beşiktaş, donuşte İsrailli yetkililerin zorluk cıkarması nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadı. Turkiye'ye donmek icin havaalanında bulunan Beşiktaş kafilesinin saatlerdir bekletildiği oğrenildi. İsrail'deki havaalanında bekleyenler arasında bulunan Fotomac Gazetesi Yazarı Turgay Demir "İsrail işkencesi"ni canlı telefon bağlantısıyla A Haber'e anlattı. İşte Turgay Demir'in acıklaması: "BEŞİKTAŞ'IN KRAMPONLARINI TEK TEK SAYIYORLAR" Beşiktaş bu İsrail takımına Turkiye'de VİP uygulaması yaptı. Yani bunların Turkiye'ye rahat girip cıkabilmeleri icin ulkemizin kuralları bile ciğnendi. Girişte ne Beşiktaş'a ne biz basın mensuplarına bir şey yapıldı. Fakat cıkarken Turk pasaportu olan herkesi, yoneticiler haric ortalama 40 dakika beklettiler. Cunku yoneticilere İsrail Federasyonu'ndan birisi yardımcı oldu ve 'Ben yardımcı olmazsam 2-3 saatte gecemezsiniz' dedi. Bununla birlikte Beşiktaş'ın malzemecileri yaklaşık 45 dakikadır gumrukte bekliyor. Yanımda şu anda Beşiktaş yoneticileri Ertunc Soğancıoğlu ve Fahrettin Curoğlu da var, onlarla da bu konuyu konuşuyoruz. Cok net soyluyorum; Beşiktaş'ın kramponlarını sayıyorlar tek tek, acaba eksik var mı, bir tanesi duştu mu, duştuyse başımıza bir iş alır mıyız diye. 5 tane soruları var; 'Kudus'e gittiniz mi, kac kişi geldiniz, niye geldiniz?' Bu soruları size değişik 8 kişi en az 3'er kere soruyor. Beşiktaşlı yoneticilerden Ertunc Soğancıoğlu "Biz size boyle bir şey yapmadık, VİP'te ağırladık" deyince en azından yoneticilere daha duzgun davrandılar ve onlar 8-10 dakikada gectiler. Futbolculara şimdi aynı şeyi yapmamaları icin uğraşıyorlar ama hakikaten cok ayıp ettiler. Dertleri nedir bilmiyorum ama Turk pasaportunu gordukten sonra bizi hemen ayırdılar kenara. Onlar burada ne Beşiktaş markası tanıyorlar ve Turkiye tanıyorlar. Kramponları tek tek sayana kadar gumrukte oyalıyorlar bizleri. "SORU SORDUĞUMUZ YETKİLİLER, BİZE 'ONE MINUTE' DİYOR VE GİDİYORLAR" Sizi bekletirken bir tek acıklama yapmıyorlar. "Size yardımcı olacağız, bekleyin one minute" diyip gidiyor yanımıza gelen her kişi. Malzemecileri bekliyoruz, ozel ucak olsa da ucağın kalkmasına 35 dakika kaldı. Onlar henuz gelmediler. Beşiktaş yoneticileri, "Biz bunların ne malzemecisini ne bilmem neyini uğraştırdık. Bizi karşılarken bunlar da uğraştırmadılar cunku yanımızda UEFA gozlemcisi vardı. Ama şimdi cıkışta sozde İsrail Federasyonu devreye girdiği icin yoneticilere kolaylık gosterdiler ama Beşiktaş'ın malzemecileri hala iceride" diyorlar. "İSRAİL ZULMUNU YAŞADIK" Sayın Başbakan'ın, kendi başbakanlarını ezmesini acaba bizden mi cıkartıyorlar? Cunku 7-8 değişik kişi aynı soruları defalarca sorarken surekli 'One minute! Bekleyin geleceğim' diyor ve giden de gelmiyor. Başka biri geliyor, aynı soruları soruyor o da 'Bekleyin geleceğim' diyor. Ben bir ara isyan noktasına gelip patlayınca 'Bizden ne istiyorsunuz, ulkemize gideceğiz' deyince burada bir yetkili beni agresif davrandığım icin ayrıca bir muameleye tabi tutmaya calıştılar. 'Ben ulkeme gidiyorum, Kudus'e gidip gitmediğimi soruyorsunuz 10 defadır. Kudus'e gitmek de suc değil. Sucsa soyleyin bir daha geldiğimizde gitmeyiz' dedim. Yani tek kelimeyle bir İsrail zulmu yaşadık burada. Sinirlerimiz de harap oldu. KARTAL İSTANBUL'DA Beşiktaş kafilesi İsrail'de yaşadıklarının ardından bugun oğle saatlerinde İstanbul'a dondu. Sabiha Gokcen Havalimanı'na inen Beşiktaş kafilesi, buradan BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gecti. Beşiktaş, zorlu Maccabi Tel Aviv macının ardından ayağının tozuyla tesislerde yapacağı idmanla Spor Toto Super Lig'de Orduspor ile 5 Aralık Pazartesi gunu oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına başlayacak. TEŞEKKUR MESAJI Ote yanda Beşiktaş Kulubu, UEFA Avrupa Ligi'nde deplasmanda karşılaştıkları Maccabi Tel Aviv Kulubu'ne ve Turkiye'nin Tel Aviv Buyukelciliği'ne teşekkur etti. Beşiktaş Kulubu'nun internet sitesinde yer alan teşekkur mesajında şu ifadelere yer verildi: ''Beşiktaşımızın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Maccabi Tel Aviv takımı ile oynadığı karşılaşmanın oncesinde ve sonrasında her turlu guvenlik onlemini alan, havalimanına girişte ve cıkışta gerekli tum kolaylıkları sağlayan İsrail devleti yetkilileri ile, kafilemize yakın ilgi gosteren Maccabi Tel Aviv kulubu yetkililerine ve her zaman olduğu gibi İsrail'de de bizleri yalnız bırakmayan Turkiye Tel Aviv Buyukelciliği mensuplarına teşekkurlerimizi sunarız.'' HTPSOR __________________