"Malta,Moldova ve Yunanistan maclarından sonra herkes bizi eleştirip, yerden yere vurdu. Ama biz bunlara hep kulak tıkadık.Cunku, biz iyi olduktan sonra kimsenin engelleyemeyeceğini biliyorduk." Norvec ve Bosna Hersek maclarında attığı kritik gollerle A Milli Futbol Takımımız’ın 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılmasını sağlayan Nihat Kahveci, takımın kamp yaptığı Swiss Otel'de Hurriyet'in sorularını yanıtladı. Villarrealli futbolcu, adını Turk futbol tarihine yazdırmanın gururunu yaşadığını soyledi. Eleme maclarının bekledik zor gectiğini vurgulayan Nihat, final yolculuğunu ve yaşadığı mutluluğu şu sozlerle anlattı: Ulusoy hep moral verdi İspanya’ya yaşadığım ağır sakatlık nedeniyle Villarreal’den ve milli takımdan uzun sure ayrı kaldım. Bu sakatlık beni cok uzdu ama hicbir şekilde yıpratmadı. Doktorların verdiği tedavi ve antrenman programını aynen uyguladım. Futbolumun en verimli doneminde sahalardan uzak kalmak beni cok uzdu. Eşim Pınar’ın desteği bu zor gunlerimde bana guc verdi. Ayrıca, Haluk Ulusoy ve Fatih Terim de surekli beni telefonla arayarak moral verdiler. Eleştirilerin dozu kactı 2008 Avrupa Şampiyonası elemelerine iyi başladık ama devamını getiremedik. Malta ve Moldova’ya puan kaptırınca bizim icin sıkıntılı gunler başladı. Herkes bizi eleştirmeye, yerden yere vurmaya başladı. Yunanistan mağlubiyeti her şeyin tuzu biberi oldu. O yenilgi yuzunden kimse suratımıza bakmıyordu. Milli takım futbolcuları olarak bu durumdan cok rahatsız olduk. Cunku, eleştirilerin artık dozu kacmıştı. Ortalık allak bullaktı Ortalıkta bir suru laf dolaşıyordu. Kimisi Fatih Terim’in istifasını isterken, kimisi de Futbol Federasyonu’nun olağanustu kongreye gitmek zorunda kalacağını one suruyordu. Kısacası ortalık allak bullak olmuştu. Milli takım futbolcuları ve teknik heyeti olarak biz, tum bu olumsuzluklara kulak tıkadık. Cunku, biz iyi olduktan sonra bu gruptan cıkmamıza hicbir şeyin engel olamayacağını biliyorduk. Ulkemiz icin her şeyi icimize gomduk. 6 golcuden biriyim Bosna Hersek’i yendiğimiz 21 Kasım 2007 tarihini hic unutmayacağım. Cunku, Yunanistan yenilgisinden sonra suratımıza bile bakmayanlar, boynumuza sarılmak icin sıraya girdi. Milli takımda 50 macta 14 gol atmam benim icin onemli olay. Şu anda Turkiye’nin en cok gol atan 6 oyuncusundan biriyim. Bu bana buyuk gurur veriyor. Cok iyi bir kadroya sahibiz. Bu takım Avrupa Şampiyonası finallerinde de başarılı olacak. Giresun’un gururu Nihat’a Vali Taşkesen’den kutlama Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Turkiye’nin Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmasını sağlayan golu atan Nihat Kahveci’yi, hemşehrileri adına tebrik etti. Taşkesen, futbol hayatını Villarreal’de surduren Nihat’ın Giresun’un Yağlıdere ilcesinden olduğunu hatırlatarak, dun İspanya’ya giden Nihat’ı ve İstanbul’da yaşayan babası Selim Kahveci’yi telefonla arayarak kutladığını soyledi. __________________