Manchester City teknik direktoru Sven Goran Eriksson, Asya’dan yakın zamanda bir Maradona cıkacağına inandığını soyledi. Eski İngiltere patronu gectiğimiz haftayı Tayland ve Cin’de zaman gecirerek Premier Lig ile diğer iki ulke arasında bir bağ kurdu. City şu ana kadar uc Taylandlı’yı renklerine bağlarken İsvecli teknik adam, Asya’dan onumuzdeki gunlerde bir cok yetenekli oyuncunun cıkacağına inandığını soyledi. Eriksson şunları soyledi: “Ne zaman olacağını bilemem ama gelecekte Asya’dan Maradona gibi dunya klasında bir oyuncu cıkacak. Asya’ya gitmem cok yararlı oldu. Orasıyla temas halinde olmak cok onemli cunku futbol adına onemli yatırımları var. Genc oyuncuların cok kaliteli olduğunu gordum ve zaman gectikce bunlar yuksek seviyelere gelebilirler. Uc Taylandlı oyuncuyla anlaştım. Şu an Dunya Kupası macları icin millî takımlarında forma giyiyorlar. Şimdilik City’ye gelen sayı uc ancak gelecekte bu sayı artabilir. Ayrıca bizim gibi diğer takımlarında bu ulkelere yonelebileceğini duşunuyorum.” Eriksson oyuncuların yanı sıra Manchester City’nin Uzak Doğu’daki popularitesinin de geri kazanıldığının altını cizdi. “Bangkok havalimanında beni karşılayan insanları gorunce cok şaşırdım. Bircok muhabir ve kameraman da oradaydı. Bu City’nin oradaki popularitesinin arttığını gosteriyor. Şu an kadromuzda Jihai Sun bulunuyor ancak ilginin asıl kaynağı Thailand’dan gelen kulubun yeni sahibi. Bu nedenle takıma duyulan ilgiyi normal karşılamak gerekiyor.” __________________