Coppell’den millî takım icin oneriler
Futbol0 Mesaj
●23 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Spor Forumları
- Spor
- Futbol
- Coppell’den millî takım icin oneriler
-
15-10-2019, 18:02:15Kayıtlı ÜyeReading teknik direktoru Steve Coppell, İngiltere Milli Takımı’nın başarılı olabilmesi icin Premier Lig’den fedakarlık yapılması gerektiğini, kendisininse millî takımın başına gecmesinin soz konusu olmadığını belirtti. İngiliz millî takımı 1993’ten sonra ilk kez buyuk bir turnuvada finallere gidemezken, Steve Coppell Premier Lig ve Futbol Federasyonu’nun koordine bir şekilde millî takımın sorunlarını cozmek icin calışması gerektiğini soyledi. Guclu bir lig mi guclu bir milli takım mı? Eski Manchester Unitedlı oyuncu, kulupler bazında yabancı oyuncu sınırlamasına destek verirken, bunun bir yandan da ligi etkileyeceği icin endişeli. Bir televizyon programına konuşan Coppell, “Millî takımımızın geleceği icin bazı onemli kararlar alamaz mıyız? Bunun icin Brian Barwick ve diğer federasyon yoneticilerinin, hatta Premier Lig yetkililerinin harekete gecmesi lazım. Hem dunyaca izlenen cok kaliteli bir lig olmak, hem de iyi bir millî takımınız olması ne kadar mumkun bilmiyorum. Ben her zaman soyluyorum, takımlarımızda daha cok İngiliz oyuncuyu barındırmalıyız. Ama bunu her kulubun yapması lazım. Bunu yapmadığımız takdirde arzu ettiğimiz başarıların garantisini vermek mumkun olmaz,” şeklinde konuştu. Ben aday değilim Hem İngiliz hem de teknik direktor olduğu icin medya tarafından İngiltere’nin yeni teknik direktorluğune aday gosterilmeden edilemeyen Coppell, bunun soz konusu olmadığını soyledi ve ekledi: “Reading’le kontratım devam ediyor. Boyle bir şey yok. Konu kapanmıştır”. __________________