Rusya Milli Takımı Teknik Direktoru Stanislav Cercesov, 2018 FIFA Dunya Kupası’nda Mısır ile yapacakları macta Mısırlı yıldız futbolcu Muhammed Salah’a karşı nasıl oynamaları gerektiği yonunde bir fikre sahip olduklarını belirtti. Turnuvaya 5-0'lık Suudi Arabistan galibiyetiyle başlayan Rusya, ikinci turda Mısırlılar ile karşı karşıya gelecek. Mac, 19 Haziran Salı gunu saat 21.00'de St. Petersburg'da oynanacak. Cercesov, bugunku basın toplantısında, "Her takımda, dikkat edilmesi gereken futbolcular vardır. Mısırlıların takımı duz ama Salah one cıkıyor. Bir tek ona karşı oynamıyoruz ama her şeyi dikkate almalıyız. Ona karşı nasıl oymamamız gerektiği yonunde bir fikrimiz var. Yarın bu konuyla ilgileneceğiz" diye acıkladı. Rus hoca, "İlk tur mactan once olduğu gibi tum secenekleri değerlendiriyoruz. Doğru karar almak icin zamanımız var. Farklı taktik uygulayan farklı takımla oynadığımızı bilerek hareket ediyoruz. Rakibimizi inceliyoruz. Tam da Mısırlılara karşı oynamak, onların zayıf ozelliklerini değerlendirmek bizim icin cok onemli. Bu noktadan hareket edeceğiz" diye ekledi. Cercesov ayrıca Muhammed Salah'a acil olarak iyileşmesini umduğunu soyledi ve futbol taraftarlarının Dunya Kupası'nda onun oyununu gormeyi umduğunu dile getirdi. Salah, Real Madrid ile oynanan Şampiyonlar Ligi finalinde omzundan sakatlanmıştı ve Uruguay ile oynanan Dunya Kupası macında milli takımda yer almamıştı. Cercesov, "(Real Madrid'in savunma oyuncusu Sergio) Ramos, Salah'ı kasıtlı olarak sakatlamadı. Futbol, icinde temasın olduğu bir spor dalı. Boyle şeyler oluyor. Tanrıdan onun sağlıklı olmasını ve futbolseverleri sevindirmesini diliyorum, boyle futbolcular Dunya Kupası'nın susu" dedi. Rus hoca sozlerine şoyle devam etti: "Salah'ı nasıl durduracağız? Ben takımıma ve oyuncularıma inanıyorum. Yanıtı cok kolay: Biz bunu yapmaya hazırız ve yapacağız". sputniknews
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Rusya Milli Takımı TD'si Stanislav Cercesov: "Salah'a Karşı Hazırlıklıyız"