Barcelona teknik direktoru Frank Rijkaard, eski formlarına kavuşabilmeleri icin oyuncularıyla toplantı yapacağını ve daha iyiye gideceklerine inandığını soyledi. Hollandalı teknik adam stilini değiştirmeyeceğini ancak soruna cozum bulmak icin şalışmalara başlayacağını acıkladı. Gecen yıl şampiyon olamamalarının kendisini daha da kamcıladığını soyleyen Rijkaard, Michael Robinson ile yaptığı soyleşide takımın durumunu değerlendirdi. Rijkaard şoyle konuştu: "Gecen yıl şampiyonluğun elimizden kacmakta olduğunu farkettiğimde cok gec kalmıştık. İkinci olduğumuzda şok gecirdik ancak bunun cok buyuk bir felaket olmadığına karar verdik ve bunu geride bıraktık Bu sezonsa cok onemli zira onumuzde buyuk engeller var. Bazı şeyleri duzeltmeliyiz ve bunun icin de oyuncularla konuşacağım. Daha sert davranmayacağım cunku benim stilim bu değil. Ayrıca beni eleştirecek benden daha sert bir eleştirmen bulamazsınız." Rijkaard ardından Camp Nou’da kapalı kapılar ardından bilinmeyen bir cok şeyin donduğunu ve ilk başlarda takımın başına gecmesinin buyuk bir kumar olduğunu im ederek sozlerini şoyle surdurdu: "Doğruyu soylemek gerekirse burada neler olduğunu bilmeniz icin bu kulubun bir parcası olmanız gerekir. Geriye donup baktığımda buraya gelmem cok riskliydi ancak kararımdan pişman değilim. Burada sukûnetle calışıyorum cunku taraftarlar da, ben de Barcelona’nın daha iyi oynamasını istiyoruz ve toparlanmak zorundayız.." __________________