Bayern Munih'in yıldızı Franck Ribery, Fransa Milli Takımı eski teknik direktoru Raymond Domenech'in 2010 Dunya Kupası'ndaki başarısızlıklarla ilgili yaptığı acıklamalarda sucu futbolculara atmasına tepki gosterdi. Guney Afrika'da duzenlenen Dunya Kupası'nda Fransa kampında bircok tatsızlık yaşanmış ve hatta oyuncular, Nicolas Anelka'ya yapılan muameleye tepki olarak antrenmanlara cıkmayı reddetmişlerdi. Daha grup maclarından kupaya veda eden Fransa'da Domenech'in gorevine son verilmiş ve takımın başına Laurent Blanc getirilmişti. Tum bu gelişmeler hakkında L'Express'e acıklamalarda bulunan tecrubeli teknik, "Benim yerime herkes konuşuyor. Gercekleri soylemek istiyorum. İnsanların duşunduğu kadar moron bir adam değilim. Doğruyu soylemek gerekirse, bunlar hakkında hicbir şey soylemem lazımmış. O lafların hepsini hak ediyorlar ama o kadar şımarık ve cocuk zekÂlılar ki, onlarla uğraşmak istemiyorum." ifadelerini kullanmıştı. O zamanki kadroda yer alan isimlerden biri olan Ribery de L'Equipe dergisine verdiği roportajda bu konudaki cevap hakını kullanarak, "Bunları nasıl ve neden soylediğini bilmiyorum ama ben cok utandım. Dunya Kupası geride kaldı ve artık Domenech hakkında bir şey konuşmak istemiyorum. Guney Afrika'da Domenech bizle hic konuşmadı. Soyleyeceği bir şey varsa o zaman soyleyecekti ve arkamızdan değil yuzumuzu konuşacaktı." şeklinde konuştu. Goal