Antalya'nın Manavgat ilcesinde, eğitim ucağı, kalkış sırasında kaza gecirdi. Ucağın kalkışa başladığı anda burnunu yere surttuğu kazanın ardından bolgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.
Antalya'nın Manavgat ilcesinde sivil eğitim ucağı duştu.
Ulualan mevkisinde sivil eğitim ucağının duştuğu bilgisi uzerine, olay yerine cok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.
Antalya Valisi Munir Karaloğlu, AA muhabirine yaptığı acıklama, "Ucak kalktıktan kısa sure sonra duştu. Ekiplerimiz olay yerine gidiyor. Şu an icin olu ve yaralı olmadığı bilgisi var." dedi.
[h=3]PİLOT YARA ALMADAN KURTULDU[/h] Kaza, saat 11.00 sıralarında Manavgat ilcesine bağlı Kumkoy mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye gore, pilot Ersin Bilenin kullandığı Cesna 172W tipi eğitim ucağı, hangardan cıkıp piste doğru ilerlemeye başladı. Bu arada esen ters ruzgar sebebiyle yoldan cıkan ucak yolun kenarında bulunan Frenk yemişlerinin icine daldı. Ersin Bilen kazadan yara almadan kurtuldu.
Ucağın Antalya Havalimanına gitmek icin havalanmak uzere hangardan cıktığı oğrenildi.
Kaynak: AA