Her musluman bilir ki, ilk insan ve butun insanların babası olan Hz. Âdem, yıllarca Cennette yaşadı. Yasak ağactan yiyince, dunyaya indirildi. Bu hususta Kur'an-ı kerimde bircok ayet-i kerime vardır.
Bekara suresinin 35 ve 36, Araf suresinin 17. ayet-i kerimesinden 27. ayet-i kerimesine kadar. Taha suresinin 117-119. ayet-i kerimeleri bu hususlardan bahsetmektedir. Kur'an-ı kerimde ayrıca muminler icin Cennetin, kÂfirler icin de Cehennemin hazır vaziyette beklediği bildiriliyor:
(Takva sahipleri icin hazırlanmış olup genişliği gokler ve yer kadar olan Cennete koşun.) [A.İmran 133]
(KÂfirler icin hazırlanmış olan Cehennem ateşinden sakının!) [A.İmran 131]
Peygamber efendimiz de, Miraca gidince, Cennet ve Cehennemi de gezdi. Gorduğu şeyleri anlattı. Bunlardan birkacı şoyle:
(Cennete girdim. İnciden kubbeler gordum.) [Muslim]
(Miraca cıktığım zaman Cennetin kapısı uzerinde "Sadakanın sevabı on, odunc vereninki ise on sekiz mislidir." yazılı olduğunu gordum.) [İbni Mace]
(Miracda Cehenneme baktım. Kokmuş leşler yiyenler gordum. Bunların kim olduğunu sordum. Cebrail aleyhisselam, "Bunlar, gıybet etmek suretiyle insanların etlerini yiyenlerdir" dedi.) [İ. Ahmed]
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Dini Bilgiler
- Cennet ve Cehennem şuanda vardır