Kultur ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yıllık 50 milyon olan turist sayısı hedefini 70 milyona cektiklerini belirterek, "Antalya da 14 milyondan 20-25 milyonlara doğru hızla buyuyecek." dedi.
İbradı ilcesinde incelemelerde bulunan Ersoy, İbradı Belediyesi onunde vatandaşlara hitap etti.
Antalya'nın, turizmin başkenti olduğunu ve Turkiye'ye gelen 3 turistten birinin Antalya Havalimanı'na indiğini belirten Ersoy, gelecek 5 yıllık donemde hukumet tarafından turizm sektorunun stratejik sektor kabul edildiğini soyledi.
Gecen yıl Antalya'ya 14 milyon turist geldiğini ifade eden Ersoy, şunları dile getirdi:
"Cumhurbaşkanlığı yonetim sistemiyle hem hızlı olacağız hem de daha buyuk hedeflere daha hızlı gideceğiz. 50 milyonluk turist hedefimizi 70 milyona getirdik. Antalya da 14 milyondan 20-25 milyonlara doğru hızla buyuyecek. Yanı başımızda boyle bir potansiyel varsa ben de turizm bakanıysam bunlar İbradı'ya da gelecek. Her şeyden once bu, baba ocağıma en buyuk borcum."
İbradı'ya meslek lisesi yaptıran hayırsevere teşekkur eden Ersoy, bu lisede turizmin de bulunması ve İbradı'da bir Turizm Meslek Yuksekokulu olması gerektiğini vurguladı.
Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol cercevesinde oğrencilerin en az 3 lisanı cok iyi bilecekleri şekilde eğitilip okurken para kazanacakları şekilde bir sistem kurulduğunu anlatan Ersoy, "15 Nisan - 15 Ekim tarihlerinde Antalya'daki en iyi otellerde eğitimlerini alacaklar ve ucretlerini de alacaklar. Bu sırada da İngilizce, Rusca ve ayrıca Almanca, Fransızca, Arapca ya da Cinceden birini secmeli şekilde oğrenecekler." diye konuştu.
Uc lisanlı her sektorde iş bulabilecek gencler yetiştireceklerini kaydeden Ersoy, İbradı ve Akseki'nin de bunu hak ettiğini soyledi.
Ersoy, "Hayırseverimizden de bunu rica ediyorum. Buraya Turizm Meslek Yuksekokulu'nu da ekleyelim. Biz de her turlu desteği Bakanlık ve devlet olarak verelim." dedi.
AK Parti İbradı Belediye Başkan adayı Hatice Sekmen'in projelerini beğendiğini dile getiren Ersoy, Sekmen'in kendisine bolgeye otel yapılması isteğini ilettiğini ancak kendisinin bunu istemediğini soyledi.
Ersoy, şoyle konuştu:
"Ben sizin yapmanızı istiyorum. Sizin duğmeli evleriniz gibi buraya has konutlarınız var. Bizim buraya has turizm yapmamız lazım. O evleri rehabilite edip hayata gecirmenizi istiyoruz. Oralarda luks pansiyonculuk ve alternatif turizme hitap edecek urunleri ve tesisleri gercekleştirmenizi istiyoruz. Bu, Alacatı'da, Şirince'de, Karadeniz'de uygulandı. Cok da iyi sonuc alındı. Hem o zaman turizm gelirleri tabana yayılmış oluyor hem de surdurulebilir oluyor. Buradaki tarım potansiyelini de etkiliyor. Buraya buyuk bir otel yapılmasındansa doğru planlarla sizin evlerinizin, yatırımlarınızın gercekleşmesini daha cok onemsiyorum."
Ersoy, konuşmasının ardından Başlar ve Urunlu mahallelerinde vatandaşlarla sohbet etti, yapım calışmaları suren Demirkapı tunellerinde incelemelerde bulundu.
AA