Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı BOTAŞ ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla başlatılan "Mavi Hat Operasyonu" sonucunda, aralarında Fenerbahce Spor Kulubu 2. Başkanı, Limak İnşaat Yonetim Kurulu Başkanı Nihat Ozdemir'in de bulunduğu 71 sanık hakkında orgutlu suctan dava acıldı. Ankara Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamoz, BOTAŞ'taki yolsuzluk iddiaları uzerine Enerji Bakanlığı bunyesinde başlatılan "Mavi Hat" operasyonuna ilişkin yuruttuğu soruşturmayı tamamlayarak, dava actı. İddianamede, işadamı İbrahim Selcuk liderliğindeki sanıkların, kurulan orgut kapsamında kamu kuruluşlarının yaptığı ihalelerde diğer sanıklarla birlikte "ihaleye fesat karıştırmak", "ruşvet anlaşması yapıp, ruşvet almak" ve "suc gelirlerini aklamak" suclarını işlediklerinin tespit edildiği kaydedildi. İddianamede Selcuk'un, 10 ihaleye fesat karıştırmaktan, 17 ruşvet anlaşması yapmaktan, orgut kurmak ve yonetmekten ve suctan kaynaklanan mal gelirlerini aklamak sucundan toplam 148 yıldan 396 yıla kadar hapsi talep edildi. İddianamede, cok sayıda unlu işadamı da sanık olarak yer aldı. Limak Yonetim Kurulu Başkanı Nihat Ozdemir'in, orgut icindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, bilerek ve isteyerek "orgute yardım etmek, ihaleye fesat karıştırmak ve ruşvet vermek" suclarından 1 yıldan 30 yıla kadar hapsi istenirken, kardeşi Bahaddin Ozdemir'in de aynı suclardan aynı oranlarda hapisle cezalandırılması talep edildi. Ozdemir'in ortağı Sezai Bacaksız'ın da sanık olarak yer aldığı iddianamede, Fernas'ın sahibi Muzaffer Nasıroğlu'nun yanı sıra Turkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yonetim Kurulu Başkanı Mehmet Şukru Kocoğlu'nun da "ruşvet vermek" sucundan 4 yıldan 12 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, aralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Musteşar Yardımcısı Bekir Aksoy ile BOTAŞ'ta gorevli ust duzey burokratların da bulunduğu cok sayıda kişi hakkında benzer suclamalardan değişen oranlarda hapis cezaları talep edildi. Ozdemir icin istenen cezalar İddianamede Nihat Ozdemir'in icin şu cezalar istendi: TCK'nın 'orgut uyesi olmak' sucunu duzenleyen 220. maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar, TCK'nın 'ruşvet vermek' sucunu duzenleyen 252/1. maddesine gore 4 yıldan 12 yıla kadar, 'ihaleye fesat karıştırmak' sucundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi. Savcılık, Ozdemir'e ihaleye fesat karıştırmak sucundan verilecek cezanın yarı oranında artırılmasını istedi. Ceza miktarı 7.5 yıldan 15 yıla cıkmış oldu. Boylece Ozdemir'e iddia edilen suclardan verilecek hapis cezasının ust sınırı 30 yıla cıktı.