Beşiktaş'ın unutulmaz kaptanlarından "Atom Karınca" lakaplı Rıza Calımbay,14 yaşında giydiği siyah beyazlı formayı 20 yıl aralıksız ustunde taşımış ve Beşiktaş A Takımı'nda gorev yaptığı 16 sezonda 494 lig macına cıkarak ulaşılması guc bir rekora imza atmıştı. Calımbay, futbolculuğunun ardından kariyerine teknik direktor olarak devam etmiş, 2004-2005 sezonunun devre arasında Beşiktaş teknik direktorluğu gorevine getirilmişti. Ancak teknik direktorluğu, futbolculuğu kadar uzun surmemiş, yaklaşık 10 ay suren Beşiktaş teknik direktorluğu gorevi, istifa etmesi ile sonuclanmıştı. Rıza Calımbay kadar konuşulmasa da ozellikle gectiğimiz yıl adının Barcelona ile anılması ve İspanya'ya giderek Barcelona'nın altyapı secmelerinde gosterdiği performansla yeteneğini kanıtlayan Muhammed Demirci, "Beşiktaş'ın Geleceği" olarak gorulmeye başlanmıştı. Muhammed, İspanya'ya gidemeyip, Turkiye'de bir yandan futbol oynamaya devam ederken, bir yandan da Beşiktaş maclarında top toplayıcı olarak buyumeyi beklemeye başladı. Muhammed Demirci, efsane kaptan ile bir araya geldiği gunde ilk sozcukler Rıza Calımbay'ın ağzından dokuldu. Calımbay, 14 yaşında olan Muhammed'in kendisinin Beşiktaş'a geldiği yaşta olduğunu ve genc oyuncunun olağanustu yeteneklere sahip olduğunu soyledi. Calımbay, "Muhammed benim Beşiktaş'a geldiğim yaşta bulunuyor. Gerci o benden daha once Beşiktaş formasını giymeye başladı. Ben aralıksız yirmi yıl oynamıştım. Ama Muhammed'in benden daha başarılı olacağına inanıyorum. Şimdiden benden daha yetenekli olduğunu soyleyebilirim. Sahip olduğu olağanustu yeteneklerin ustune koyması lazım. Cok uzun bir yolun başında duruyor. Futbolu cok sevmesi ve kendini hicbir zaman yeterli gormemesi gerekiyor. Tabii bizim de desteğimizle cok guzel yerlere gelecek. Fizik olarak bana benziyor, ama teknik olarak benden daha iyi" dedi. Rıza Calımbay'ın bu ovgu dolu sozleri karşısında biraz utandığı gozlenen Muhammed, belki de kendisine oğretilen, "Ben calışmalarıma devam ediyorum" cumlesinden sonra, kendi duşuncelerini şoyle dile getiriyor: "Bana soylediği her şey icin RIza Calımbay'a teşekkur ediyorum. Ben calışmaya devam ediyorum. Yeteneğimin de ustune koymam gerektiğini biliyorum. Ama ozellikle ondan yetenekli olduğumu soylemesi beni cok mutlu etti." 06.02.2008 Kaynak : DHA __________________