Frederic Kanoute-Yılın Oyuncusu
Futbol0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Frederic Kanoute-Yılın Oyuncusu
-
15-10-2019, 17:25:51Kayıtlı ÜyeFenerbahce'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Sevilla'nın Malili golcucu Frederic Kanoute, Afrika'da yılın futbolcusu secildi. Afrika Futbol Konfederasyonu, Sevilla'da forma giyen Malili golcu Frederic Kanoute'nin 2007 yılının en iyi oyuncusu secti. Sevillalı yıldız, Fildişi Sahilleri ile Afrika Uluslar Kupası’nda fırtına gibi esen Chelseali Didier Drogba ve Gana'nın kaptanı bir diğer Chelseali Michael Essien'i geride bırakarak, bu odule layık goruldu. Ote yandan Kanoute, odulu kazanan ilk Avrupa doğumlu futbolcu oldu. Mali’nin 2008 Afrika Kupası'na katılmasında ve Sevilla'nın ust uste kazandığı başarılarda onemli rol oynayan 30 yaşındaki golcu, 1970 yılında Salif Keita'dan sonra bu odule layık gorulen ilk Malili futbolcu oldu. Fransa doğumlu olan golcu futbolcu, Fransa U-21 Milli takımında oynamış ancak 2004 yılından itibaren Mali milli takımında oynamayı tercih etmişti. Mali milli takım formasını toplam 18 defa giyen ve 8 gol kaydeden Kanoute, Gana'da duzenlenen 2008 Afrika Kupası'nda ise 3 macta 1 gol atmış ve ulkesinin Fildişi Sahilleri ile Nijerya'nın arkasında kalarak turnuvadan elenmesine engel olamamıştı. Bu yorumu okuduysanız yorumlarınızı bekliyorum.Sizce Kanoute bu odulu hakkıyla mı aldı,yoksa başka birisi secilmelimiydi?Cevabınız evet ise kim? Yorumlarınızı bekliyorum... Benim yorumum:kanoute bu odulu gecen sene gosterdiği başarılı performans ve takımının gercekleştirdiği başarılarılara en cok katkı sağlayan oyuncu olması ile birlikte yılın futbolcusu olmayı sonuna kadar haketti.inşaallah başarıları performansının devam ettirir. __________________