Galatasaray ve Milli Takımın başarılı futbolcusu Arda Turan, Galatasaray Kulubu Başkanı Adnan Polat'ın kendisine, kariyer planını yapacağını soylediğini aktardı. Haberturk televizyonunda yayınlanan ''Saba Tumer'le Bu Gece'' programına konuk olan Arda Turan, gelecek planlarıyla ilgili, ''Başkanımızla, menajerimle birlikte konuştuğumuzda, (Ben senin kariyer planlamanı yapacağım. Ben Arda'yı doğru zamanda doğru yere gondereceğim) dedi. Onun sozunun ustune soz soylemedik. Galatasaray'da devam. Burada zaten cok mutluyum. Kesinlikle bu sene Galatasaray'da kalacağım ve 2012 yılına kadar da sozleşmem var'' dedi. Turkiye'de eleştiri duzeylerinin yuksekliğinden yakınan Arda, yapıcı eleştirilerinin azlığından şikayetci olurken, şoyle konuştu: ''Turkiye'de her başarıda, 'Duşurelim, aşağı indirelim' politikası var. Cok az başarılı insan cıkarıyoruz ve orneğin bir Fatih Terim'i, Ersun Yanal'ı o kadar kolay eleştiriyoruz ki... Biraz da destek vermek lazım. Ben de hatalar yapıyorum. Sutten cıkmış ak kaşık değilim. Saygısızlık yaptığım zaman da olabilir. Ama ben başarılı insanlara destek verilmesinden yanayım. Mesela Avrupa'da genc bir yetenek bulunduğunda, seviyesinin daha yukarılara cıkarılması icin ne gerekiyorsa yapılıyor. Turkiye'de de mantaliteler yine de yavaş yavaş değişiyor.'' -OZEL HAYAT- Arda, ozel hayatının basına yansıyış şeklinden duyduğu rahatsızlığı vurgulayarak, şunları soyledi: ''Ne yaptığını bilen biriyim. Ben sabah antrenmanımı yapar, oğlen yemeğimi yedikten sonra uyur ve akşam da dışarı cıkarım. Zaten futbolcu bunu yapmazsa sıkıntı var. Ozguven eksikliği sahaya da yansır. Bir futbolcu kız arkadaşını alıp gezebilmeli, başkanını gorduğunde kacmak yerine, selam verip yemeğine devam edebilmeli. Bunlar guzel şeyler.'' -''GALATASARAY İCİN SORUMLULUK ALIYORUM''- Galatasaray takımının kazanması icin buyuk bir ozveri gosterip, sorumluluk aldığını dile getiren Arda, bunun kendisi icin cok onemli olduğunu belirtti. Kendisi icin, mac kaybederken topu ayağına alabilen, seyirci ıslıklarken bile sorumluluk ustlenebilen kişinin buyuk oyuncu olduğunu aktaran Arda, ''Birinin bir şeyler yapması gerekiği zamanlarda olmak... Ben o oyuncu olmayı seviyorum ama coğu zaman başaramıyorum. Ancak başarılı olduğum zamanlar da oldu'' şeklinde konuştu. -''SEMİH COK İYİ BİR İNSANDIR''- Arda Turan, Fenerbahce ile yaptıkları derbi macta yumruk attığı Semih Şenturk'le aralarında bir kırgınlık olmadığını soylerken, daha bir kac gun once ucakta şakalaştıklarından bahsetti. Semih Şenturk'le goruştuğunu anlatan sarı-kırmızılı futbolcu, ''Semih'i cok severim. Daha gecen gun ucakta şakalaştık ve (Nasıl nakavt ettim seni) dedim. O da (Gel buraya bir tokatlayayım seni) dedi. Semih cok iyi bir insandır. Derbi mactaki pozisyonda arkam donuktu ve vurdu sandım. Dunyanın her yerinde boyle olaylar oluyor. Biraz buyuttuk. Macta olan macta kalmalı'' ifadelerini kullandı. __________________