İtalya'nın Milan takımında oynayan Brezilyalı futbolcu Kaka'nın, Real Madrid'e transfer olduğu resmen acıklandı. Real Madrid ve Milan kulupleri internet sitelerinde yayınladıkları resmi kulup bildirileriyle Kaka'nın transferini duyururken, 27 yaşındaki Brezilyalı futbolcunun İspanyol kulubuyle 6 yıllık sozleşme imzaladığı belirtildi. İspanyol basını Kaka'nın transferi icin Milan'a odenen bonservis bedeli ve futbolcunun menajerine odenen komisyonun toplamının 67.2 milyon Avro olduğunu, Kaka'ya da sezon başına net 9 milyon Avro odeneceğini yazdı. Bu arada, Brezilya'da basın toplantısı duzenleyen Kaka, dunyada buyuk bir ekonomik kriz yaşandığını ve bircok futbol kulubunde olduğu gibi Milan'da da ekonomik sorun olduğunu soyleyerek, “Milan'a yardım etmenin en iyi yolu Real'in teklifini kabul etmekti” dedi. Brezilyalı futbolcu, Real Madrid dışında başka bir takım icin Milan'dan ayrılamayacağını vurgulayıp, “Real Madrid benim icin yeni bir meydan okuma. Bu formayla bircok kupa kazanmak istiyorum” şeklinde konuştu. Kaka, “buyuk saygı duyuyorum” dediği Zinedine Zidane'ın Real Madrid'de taşıdığı "5" numarayı almayacağı, henuz hangi numarayı alacağına karar vermediğini soyledi __________________