Galatasaray Kulubu, Bursasporlu futbolcu Mustafa Sarp ile resmi sozleşme imzaladı. Florya Metin Oktay Tesisleri Turgay Vardar Basın Odası'nda gercekleştirilen ve Galatasaray Futbol Şube Sorumluları Haldun Ustunel ve Murat Yalcındağ ile sarı-kırmızılı kulube bir donem futbolcu ve teknik direktor olarak hizmet veren Bulent Eken'in de katıldığı imza toreninde, Mustafa kendisini 3 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sozleşmeye imza attı. Torenden once bir konuşma yapan Haldun Ustunel, sarı-kırmızılı kulube daha once hizmet etmiş kişileri bundan sonra imza torenlerinde bulunduracaklarını ifade ederek, ''Galatasaray'ın gecmişine adları şerefle yazılmış, hizmeti gecmiş buyuklerimizi anmak, hatırlamak ve yeni nesillere aktarmak istiyoruz. Bu camianın onları unutmadığını gostermek icin yeni bir uygulama başlatıyoruz. Bundan sonraki imza torenlerimizde gecmişte Galatasaray tarihine adını yazdırmış bir futbolcu ağabeyimizi yanımızda bulundurmak istiyoruz'' diye konuştu. Ustunel, renklerine kattıkları Mustafa Sarp'ı uzun bir donem izlediklerini anlatarak, ''Futbolcu yapısı olsun, karakteri olsun aramızda her zaman gormek istediğimiz bir kardeşimiz. Şu anda yanımızda olmasından son derece mutluluk duyuyoruz. Umarım sarı-kırmızılı arma altında uzun yıllar başarıyla mucadele eder'' dedi. -MUSTAFA: -''İNŞALLAH BU CAMİAYA LAYIK OLURUM''- İmza toreninde heyecanlı olduğu gozlenen Mustafa Sarp, sarı-kırlızılı takıma transfer olduğu icin cok mutlu olduğunu soyledi. Transferinde emeği gecenlere teşekkur eden Mustafa, ''Başta sayın başkanımız Adnan Polat olmak uzere yoneticilerimiz ve mutlaka transferimde pay sahibi olduğunu duşunduğum Bulent Korkmaz hocama cok teşekkur ediyorum. Galatasaray camiası cok buyuk. Boyle buyuk bir camiaya gelmek her futbolcuya nasip olmaz. Oncellikle bunun gururunu yaşıyorum. Bana ve camiamıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum. İnşallah bu formaya, bu camia ve taraftara layık bir futbolcu olurum. Hedeflerim bunlar'' ifadelerini kullandı. Torende basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Mustafa, hangi takımı tuttuğuna yonelik bir soruyu şoyle cevaplandırdı: ''Bizler profesyonel futbolcu olmamaza rağmen, kucukken hayalini kurduğumuz bir takımın taraftarıydık. Hayalimizde ve hedefimizde hep o tuttuğumuz takımda oynamak vardı. Gecenlerde bu konuda bir acıklamada bulundum. Bu tur acıklamalar ust uste geldiği icin insanlar pek samimi bulmuyor. Ben de soylemekten kacındım ama hasta bir Galatasaraylı olan Mehmet Sarp'ın oğluyum. Haliyle bu takımı tutmam doğal. Ama ben profesyonel bir futbolcuyum. Buraya gelmemde Galatasaray formasına, renklerine olan duşkunluğumun bir etkisi mutlaka var ama tek başına bir secenek mi derseniz, değil. Cunku samimi olmak lazım. Beni başka takımlar da istedi ama secimimi, tuttuğum camiadan yana kullandım. Cok da mutluyum.'' Galatasaray'ın yeni teknik direktoru Frank Rijkaard'ın cok onemli bir isim olduğunu kaydeden Mustafa, ''Hocamız da camiamıza hayırlı uğurlu olsun. Camiamıza yakışan bir isim. Boyle buyuk bir camiaya gelen her isim buyuk olduğu icin aslında bu pek abartılacak bir durum değil. Boyle onemli bir teknik direktorle calışacağımız icin şanslı olduğumuzu duşunuyorum'' diye konuştu. Bu arada imza toreninde bulunan Bulent Eken ise 12 yıl futbolculuk yaptığı Galatasaray'a daha sonra teknik direktorluk dahil bir cok alanda hizmet verdiğini belirterek, Galatasaray Kulubu'nun eski oyuncularına vefalı davrandığını ifade etti. Mustafa, imza toreninden sonra sarı-kırmızılı takımda giyeceği 16 numaralı forma ile basın mensuplarına poz verdi. __________________