Mısır Turizm Bakanlığı, turizmde yeni bir kalkınma ve atılım hamlesi başlattı. Sektorun tum ayaklarının reform surecine tabi tutmayı planlayan Mısır, hem ulkenin turizm gelirini arttırmayı hem de turizm sektorundeki istihdamı daha da buyutmeyi hedefliyor.



2010 yılına başlayan ve etkileri gunumuze kadar devam eden toplumsal olaylar ve teror olayları ile turizmi ağır darbe alan Mısır, son birkac yıldır elde ettiği toparlanma grafiğini daha da yukarı taşımayı hedefliyor. Ulke turizminin yeniden ayağa kaldırılmasını, turizm gelirlerinin arttırılmasını ve turizmde istihdam edilen yurttaşlarının sayısını arttırmayı hedefleyen Mısır,5 temel ayağı bulunan turizmde reform planı hazırladı.

İŞTE REFORMUN 5 TEMEL AYAĞI
Yonetimsel Reformlar, Yasal Reformlar, Tanıtım&Pazarlama, Altyapı&Turizm Gelişimi ve Global Trendler olmak uzere 5 ayağı bulunan reform planında, yapılması planlanan kurumsal reformlar 6 başlık altında toplandı.
1. Yonetimsel Reform: Yonetimsel Reformlar kapsamında bakanlığın organizasyon yapısı değiştirilecek. Yonetimdeki boşluklar doldurulacak ve daha fazla sayıda genc bakanlıkta gorev alacak.
2. Eğitimli Personel: Bu kapsamda ulkedeki turizm sektorunde gorev alanları hem nicelik hem de nitelik olarak attırmak hedefleniyor. Turizm okullarındaki eğitim programı, piyasanın ihtiyaclarına gore şekillendirilecek.
3. Teşvik Programları: Sivil Havacılık Bakanlığı ile birlikte iş birliği yaparak gelen turistler icin hava ulaşımı alanında daha rekabetci bir ortam oluşturmak.
4. Uluslararası İlişkiler: Uluslararası kuruluşlarla stratejik ortaklığın yeniden tanımlanması ve lokal unsurların geliştirilmesi icin uluslararası bağış ve desteklerin etkin bir şekilde kullanılması.
5. Hac&Umre: Hac ve Umre turlarının her sezon sorunuz yapılmasını sağlamak amacıyla iletişimi ve denetimi arttırmak.
6. Turizm Uydu Hesabı: Turizmin ulke ekonomisine ve diğer ekonomik alanlara etkisini olcerek bakanlığın politika geliştirmesini sağlamak amacıyla veri tabanı oluşturulması.
Hazırlanan plan kapsamında yapılacak bazı değişiklikler şunlar:
* Mısır’da kadınların turizm sektorunde daha fazla istihdamı sağlanacak.
* Mısır, hem sosyal hem de cevresel olarak sorumlu turizm destinasyonu haline getirilecek.
* Finansal acıdan zarar goren oteller ve diğer işletmeler icin ozel bir sermaye fonu kurulacak.
* Akredite edilmiş uluslararası denetim birimleri ve Sağlık Bakanlığı ile birlikte otellerin sağlık ve gıda guvenliği standartları yukseltilecek.
* Uluslararası standartlar cercevesinde otel standartları ve kriterleri yeniden belirlenecek.
* Mısır’ın turizm urunlerini ceşitlendirmek ve surdurulebilirliğini sağlamak icin 2030 yılına kadar surecek bir strateji uygulanacak. Mısır’da halkın turizme entegrasyonu sağlanacak, istihdam arttırılcak.
* 67 bolgede turizm geliştirme programı başlatılacak.
* Bakanlığın uluslararası seyahat fuarlarındaki varlığını, nicelikten ziyade niteliğe odaklanacak şekilde değiştirmek.
* Uluslararası trendler ekseninde pazarlama aracları modernleştirilecek.
* Sektorun esnekliğini ve gelirlerini arttırmak amacıyla yeni kaynak pazarlara yonelinecek.
* Modern, dijital ve rekabetci tanıtım ve pazarlama yaklaşımları geliştirilecek.
* Cağdaş Mısır uygarlığının boyutlarını gostermek icin tanıtım kampanyaları yapılacak.
* Mısır turizmi duzenleyen cağdaş ve yasal bir cerceve oluşturulacak.
* Kapsayıcı yasal reform surecini garanti altına almak icin, turizm ozel sektorunun (Federasyon ve Odalar) şeffaf ve yeterli şekilde temsil edilmesini sağlamak.

turizmguncel


__________________