Efsanevi Arjantinli futbolcu Diego Maradona; eski meslektaşları Pelé, Michel Platini ve Franz Beckenbauer gibi kişisel ihtirasları uğruna FİFA'ya yanaşmayacağını soyledi. Arjantinli yıldız, eski buyuk oyuncuların kişisel amaclarına ulaşmak icin hep FIFA’yı kullandıklarını soyledi. Kolombiya’da bir televizyon kanalına konuşan Maradona, kendisinin de aynı şeyi yapabileceğini ancak Sepp Blatter’e yaltaklanmaya yanaşmadığını soyledi. Maradona konuyla ilgili olarak, "Eğer Blatter’e ********* yapsaydım FIFA’da bir gorevim olurdu ancak kendimden de utanc duyardım. Platini şu anda UEFA’nın başında cunku yıllarıdr Blatter’in piyonu oldu. Pelé FIFA’yı savunadursun, Beckenbauer de yaptığı lobiyle Dunya Kupası'nın Almanya’ya verilmesini sağladı," diye konuştu. Bir oyuncunun şohretini kaybedip, daha az onemli hale geldiği zamanlarda; aclık hissine kapılabileceğini soyleyen Diego, "Bu cok uzucu ancak yine de onların zamanında buyuk futbolcular olduğunu kabul ediyorum. Bu ilişkilerini kullanarak menfaat elde etmeleri cok uzucu. Savunulması gereken bazı değerleri savunmuyorlarsa, nerede kaldı onların buyukluğu? FIFA beni de bu duzende istiyor ancak ben bunun bir parcası olmayacağım," dedi. __________________