Brezilya futbolunun efsane isimlerinden, Fenerbahce'nin eski, CSKA'nın yeni hocası Zico, Luiz Felipe Scolari’nin kovulmasının yanlış olduğunu belirtti ve en azından sene sonuna kadar şans verilmesi gerektiğini soyledi. Chelsea, yedi aydır takımın başında olan Scolari’yi Şubat başında gondermiş ve onun yerine Guus Hiddink ile anlaşmıştı. Şu anda CSKA Moskova’nın başında bulunan eski Fenerbahce teknik direktoru Arthur Zico ise, Brezilyalı teknik adamın kovulmasının yanlış olduğunu soyledi. 55 yaşında olan Brezilya efsanesi, “Scolari, benim iyi bir arkadaşım ve o kovulduğunda ben de cok uzuldum. Dunya Kupası kazanmış, ust duzey bir teknik direktordur. Takımı Premier Ligde dorduncu sırada ve Şampiyonlar Ligi’nde yollarına devam ediyorlar. Kaybettikleri bir şey yokken, Chelsea yonetiminin niye boyle bir karar aldığını bilmiyorum” diye konuştu. Sozlerine devam eden Zico, “Onemli maclarda başarısız olmuş olabilir, ama takımı her kulvarda yoluna devam ediyordu ve hepsinde de mutlu sona ulaşabilirlerdi. Sonuna kadar Scolari’nin arkasındayım. Haksızlığa uğradığını duşunuyorum” dedi. Brezilyalı bir teknik adam olmanın zor olduğunu soyleyen Zico, “İnsanlar, Brezilyalı antrenorlerin takımı bir anda cok iyi hale getireceğini ve her macı kazandıracağını duşunuyorlar. Bu yuzden de Avrupa’da calışmak cok zor cunku size gerektiği kadar zaman tanımıyorlar” diyerek sozlerine son verdi. MARATON __________________