Barcelona teknik direktoru Frank Rijkaard, Alan Shearer’in İngiltere’yi başarıya taşıyacak hoca olduğunu belirtti. Hollanda’nın başına gecmeden once kulup seviyesinde hicbir tecrubesi bulunmayan Rijkaard, Shearer’ın da aynı şeyi yapması gerektiğini soyledi. Kulup calıştırmamasına rağmen Shearer da yaptığı acıklamalarda milli takımın başına gecebileceğini ifade etmişti. Sunday Mirror’a konuşan Hollandalı hoca, "Kariyerine doğrudan milli takımda başlayabilir. Cok iyi seviyelerde futbol oynadıktan sonra o seviyelerde hocalığa başlamak lazım. İyi hocalarla oyuncu olarak calıştığınız zaman hocalığı da cok iyi oğreniyorsunuz,"dedi. Euro 2000’den sonra neden milli takımı bıraktığını da acıklayan Rijkaard, "Kendime yuksek hedefler koydum. Euro 2000’i kazanmak istediğimi soyledim ama İtalya’ya yarı finalde elendik. Hollanda’da herkes iyi oynadığımızı ve şanssız bir şekilde kaybettiğimizi duşunuyordu ama ben mactan 20 dakika sonra istifa ettim. İnsanlar ilk başta inanamadı ama istifa etmem gerekiyordu,”şeklinde konuştu. __________________