Ligi en azından ucuncu sırada tamamlamayı planlayan Bayern Munih'te Schweinsteiger, gelecek sezon mutlaka Şampiyonlar Ligi'nde yer alacaklarını iddia etti.
Gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamama riskiyle karşı karşıya olan Bayern Munih'in başarılı orta sahası Bastian Schweinsteiger, son biletin henuz kacmadığını belirterek elinden gelenin en iyisini yapacağına dair soz verdi. Sadece kalan maclarına odaklandıklarını belirten Schweinsteiger, Goal.com Almanya edisyonuna verdiği demecte, "Kesinlikle fiziki olarak dinc durumdayız. Her sene Avrupa'da mucadele veren bir takımın bu tempoya alışık olması gerekiyor. Onumuzde yedi mac var ve gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmak zorundayız. Başarısızlığı aklımızdan bile gecirmiyoruz." dedi. Avusturalya ile oynadıkları hazırlık macına değinen yetenekli oyuncu, "Milli takımda oynamayı cok seviyorum. Oradaki arkadaşlarla beraber sahada olmak farklı bir haz veriyor. Bu yuzden Avusturalya macını kacırmak istemedim. Tecrubeli isimler, yeni gelenlere surekli yeni birşeyler oğretiyor. Bu yuzden milli takım benim acımdan cok onemli." şeklinde konuştu. Salı gunu oynanan musabakada Almanya, rakibine 2-1'lik skorla boyun eğmişti. Goal