TRT 1 kanalında yayınlanan Stadyum programına elektronik postayla soru soran izleyiciye TRT'den inanılmaz yanıtlar: ""Sanane gerizekali kiskanclik yapma i..e"
Soz konusu yazışmayı BirGun yazarı İskender Gurdol "TRT'den buyuk ayıp!" başlığıyla koşesine şoyle taşıdı: Bu hafta toplumda ve sporda ki şiddet olayları uzerine yazı yazmayı duşunuyordum. Fakat, bir internet sitesinde, aşağıda okuyacağınız haberi gorunce paylaşmak istedim. Şiddet bu ulkede guncelliğini hic kaybetmediği icinde o konuda haftaya yazmaya karar verdim. Aşağıdaki metnin noktasına virgulune dokunmadan sizlere yansıtıyorum. Kıssadan hisse: Şiddet sadece fiziksel darbeyle oluşmaz... Ayrıca kazanc dengesizliği de cabası... “TRT'nin kendilerine mail atan izleyiciye verdikleri cevap şaşkınlık yarattı. 22 Kasım 2010 akşamı TRT 1 kanalında yayınlanan Stadyum programına izleyiciler elektronik postayla soru sorarak katılabiliyor. Program sunucusu tarafından verilen elektronik posta adresine seyirci merak ettiği sorularını bu adrese gonderdi. İletide şunlar yazıyordu: "Sorularımız Hakan Şukur'e... Duyduk ki TRT'den Stadyum programı icin her hafta 14 bin TL alıyormuşsunuz... Para da HSBC Bank İstanbul Bomonti şubesine yatıyormuş... Eğer boyleyse... 1-Bu kadar para size neden veriliyor? İciniz rahat mı... Hayır yani dini butun bir insansınız ya ondan diyoruz... 2-Bu ucretin vergisi odeniyor mu? Yani TRT'deki calışma statunuzun adı nedir? 3-Bu ucretin alınmasında malum cemaatinizin payı ve gucu nedir? Ya da cemaat bu olayın neresinde ne kadar vardır? 4-Toplamda 728 milyarlık bir tutar bir hayli iyi oyle değil mi? Siz ne duşunuyorsunuz? 5-Bakalım bu sorularımız bir cevap bulacak mı? Bekliyoruz... Sevgiler... Saygılar... H.Gunel" Bu iletiye TRT'den gonderilen cevap şoyleydi: (Turkce yanlışları TRT'ye aittir) "Hayri bey hakan sukur geldikten sonra sponsorlugu gelirleri 10 kar artti bunuda yazsaydiniz ridvanlar m.denizliler 3er 5 er trilyon alirken musade ederseniz turk futbolunun en basarili ismida onlarin 6 da birini alsin cemaatle ne alakasi var ideolojik yaklastiginiz her halinizden belli" TRT'den gelen bu cevaba karşılık Gunel şoyle bir mesaj gonderdi: "Sorun da bu ya... Bu kadar paraları Hakan Şukur, Denizli, Dilmen niye alır?...Neyin karşılığı bu paralar? Hangi işin? 17 milyon işsizin kıvranarak surunduğu bir ulkede ustelik... İdeoloji diyorsunuz... Bunun neresi ideoloji...? Ustelik ben hala sorularıma cevap alamadım... Sizin mailinizdeki savunma şuna benziyor biraz... Ağca katil ama başkaları benzer programlar yapınca suc değil, TRT yapınca suc... Boyle savunmadı mı TRT de kendisini?... Yuh olsun mu size, bana bizlere... hepimize... olsun mu? Hatta yazıklar olsun mu? Bence olsun..." TRT'den ise bu maile şoyle cevap geldi: "vicdani rahatmis arz talep meselesi ntv spor ve lig tv 3 katini veriyor gitmiyor hayri cim..." Hayri Gunel TRT'ye yine cevap yazmaya devam etti: "Cevap bu oyle mi?... Bu kadar ayağa duştu yani Hakan Şukur... Boylesine orta malı oldu desenize... Bir de "Hayricim" değil "Hayri'ciğim" olacaktı yanılıyor muyum?... Laubaliliği ise hic hesaba katmıyorum… Arz talep meselesi oyle mi…?" Ve devlet kanalı TRT'den Gunel'e şoyle bir cevap geldi: "Sanane gerizekali kiskanclik yapma i..e seneyede 2 katini verecez rejiden yaziyoruz binlerce mail geliyor nede olsa turk futbolunun krali ve adami hakan var yayinda raitingler super sen bile seyrediyosun ya ayi" İşte TRT'nin Hayri Gunel'e verdiği nihai cevap boyleydi. Kısacası Turkiye sonunda devlet televizyonundan "i..e" yanıtının verildiğini de gordu. “
----MİLLİYET---- __________________