Bundesliga takımlarından Hertha BSC Berlin'in bazı taraftarları, Hertha'nın Alman 4. Lig takımı Babelsberg'e karşı oynadığı hazırlık macında, bu takımda oynayan siyahi futbolcu Babacar N'Diaye'ye ırkcı sozlerle hakaret ettiler.. Bild gazetesi, Hertha taraftarlarının, karşılaşmanın ilk yarısında N'Diaye'ye ırkcı sozlerle hakaretlerde bulunduklarını, olayın buyumemesi icin Hertha oyuncuları Arne Friedrich ve Josip Simunic'in araya girdiğini, karşılaşmanın hakeminin de kısa bir sure oyunu durdurduğunu yazdı. Polisin daha sonra, hakaret eden bir kişiyi ve yanında bulunan 4 arkadaşını stattan cıkartarak kendilerine stada girme yasağı koyduğu belirtilen haberde, polisin, bu taraftarlara karşı daha ne gibi onlemler alınabileceği konusunda araştırmalar yaptığı ifade edildi. Gozyaşlarını tutamayan ve Friedrich tarafından sakinleştirilmeye calışılan N'Diaye, kendisine surekli bir şekilde ''Neger'' (zenci) şeklinde hakaret edildiğini belirterek, ''Ben bu taraftara futbol sahasında olduğumuzu ve dikkatli davranması gerektiğini soyledim. Buna karşı sessiz kalamazdım. Aksi takdirde bu taraftar bize hep bu şekilde davranabileceğini duşunur'' dedi. Hertha BSC Berlin'in basın sozcusu Hans-Georg Felder de, bu tur olayları kesin bir şekilde kınadıklarını ifade ederek, ''Irkcılığın ve yabancı duşmanlığının bizde hic bir şekilde yeri yok. Polisin alacağı tum onlemleri destekleyeceğiz'' şeklinde konuştu. AJANSSPOR