KASABIN CIRAĞI!
KaSaBıN CıRıĞı! ŞaMPiYoNLaR KuPaSıNı KaLdIrDı.
Futbol0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- KaSaBıN CıRıĞı! ŞaMPiYoNLaR KuPaSıNı KaLdIrDı.
-
15-10-2019, 16:11:10Kayıtlı ÜyeLiverpool'u zafere taşıyan teknik adam olan RAFAEL BENİTEZ yıllarca DEL BOSQUE'nin yardımcılığını yaptı. Liverpool'un 21 yıl sonra yaşadığı 'en buyuk kupa' sevincinin baş mimarı kuşkusuz Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleriyle karşılaştırıldığında son derece mutevazı bir kadroyu zafere taşıyan İspanyol teknik direktor Rafael Benitez. Koklu bir İngiliz kulubu olan Liverpool'a Gerrard Houllier'den sonra gelen ikinci yabancı hoca olan Benitez kariyerindeki butun başarılarını, yardımcısı olduğu Beşiktaş'tan bu sezon kovulan Vicente Del Bosque'den oğrendikleriyle kazanması Valencia onunla uctu... Beşiktaş'ta adı "Yenikoy Kasabı"na cıkardan Del Bosque'nin yanında hocalık kariyerine adım atan Benitez, 1986'da Real Madrid altyapısında goreve başladı. Del Bosque, antrenorluk dehasını keşfettiği genc hocayı hemen yardımcılığına getirdi. Ardından sırasıyla Valladolid, Osasuna ve Extremadura'yı calıştıran Benitez, 2001 yılında goreve başladığı Valencia'ya altın cağını yaşattı. Valencia'yı 2002'de 31 yıl sonra şampiyonluğa taşıyan 45 yaşındaki genc teknik adam, 2003-04'te hem UEFA Kupası hem de La Liga şampiyonluğunu aldı 'Eşime bir saat alacağım'... Bu başarısının ardından Liverpool'un başına gecen Benitez, beklenenden cok farklı bir hocaydı. Bu sezon geldiği Liverpool'da mutevazı bir kadroyla Şampiyonlar Ligi Kupası'nı kazanarak ruştunu ispatlayan Benitez, yaşadığı coşkuyu şoyle anlattı: "Elbette buyuk bir mutluluk yaşıyorum. İstanbul'u hayatım boyunca unutmayacağını. Acıkcası final gecesi ilk yarı sonunda yureğim ağzıma gelmişti. Ancak hem taktik hem de oyuncu değişikliğine giderek yaşadığımız korkuyu atlattık. Kupa hatırası olarak eşime bir saat alacağım." (Kaynak) __________________