''Şu aşamada 'adayım' demek saygısızlıktır''
Futbol0 Mesaj
●31 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- ''Şu aşamada 'adayım' demek saygısızlıktır''
-
15-10-2019, 16:08:02Kayıtlı ÜyeEski Futbol Federasyonu Yoneticisi Ayhan Bermek, Futbol Federasyonu başkanlığı icin aday olup olmadığını acıklamazken, ''Şu aşamada 'adayım' demeyi kendime, Turk futboluna saygısızlık olarak goruyorum'' dedi. Turk Kalp Vakfı'nın sponsorluğunda duzenlenen ''11 Altın Adam Yarışması''nın juri toplantısında yapılan panele katılan Bermek, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bermek, ''Futbol Federasyonu başkanlığına aday olacak mısınız'' şeklindeki soru uzerine, iki kez başkanlığa aday olduğunu ve ikisinde de projelerini acıkladığını ifade ederek, ''14 Şubat cok yakın. Bugune kadar hicbir başkan adayı veya potansiyel aday duşuncelerini acıklamadı. Ben iki defa aday oldum ve ikisinde de bunları acıkladım. Kendimi ifade etme adına eksiklik hissetmiyorum'' diye konuştu. Secimi kaybettiği gunden itibaren de nerelerde hata yaptığını ve ilerde boyle bir şey olursa nasıl davranması gerektiğini hep duşunduğunu anlatan Ayhan Bermek, şunları kaydetti: ''Geldiğimiz noktada bu soru kadar icimde sorular var. Topluma hizmet aşkıyla yapılacak bir gorev icin bu soruyu aldığımda şu duşunce hakim oluyor: Oncelikle bunun hukuki prosedurleri var. Bugunku delege sayısına gore 55 adet imza gerekli. Daha secim kararı yeni alındı. Kamuoyunun sesi olan basının tavrı da cok onemli. Ben bunu duymadım ki guc alıp yola cıkayım. İmza toplamak cok tehlikelidir. Odun isteyen insanlarla dolu. Ben bu tecrubeyi yaşadım. Hicbir kulube odun borcum yok. X kulubunden, y kulubunden 'Bana oy verirseniz hakem heyetine, tahkime adamınızı koyarım' şeklinde taahhudum olmadı. Esas onemli olan, şeffaf yonetimle once basını ikna etmek ve onlarla halka koşup butunleşmektir. Guc oradadır. Başkanın fikirlerinin yanında inandırıcılığı cok onemlidir. Bunu sağlayan başkanlar yarın başarılı olacaktır. Ben toplumun sesini dinliyorum. Kamunun desteği cok onemli, sivil toplum orgutlerinin, universite oğretim uyelerinin, baroların size verdiği destek, ondan once sizi yureklendirecek spor basını cok onemli rol oynayacak. İnsanların proje uretmeden secim taktikleriyle kendilerini bir yere aday ilan etmelerini yanlış goruyorum. Turk futbolu bugune kadar bunlardan cekti.'' Bermek, bir spor yazarının, ''Kur listeni gir'' demesi uzerine, ''Basından bunu duymak istiyorum. Bunları duyduktan sonra insan gelin-guvey olmadığını anlar. Secimi kaybettiğimde 'Kendi hayatımı, ailemi, işimi idare ettim, ama bu secimi idare edemedim' dedim. Cok kararlıyım, eğer boyle bir şey olursa secimi ben idare edeceğim ve listemdeki her kişinin hesabını basın mensuplarına vereceğim'' şeklinde konuştu. -''KARARI ALINCA BASININ ONUNDE FİKİRLERİMİ PAYLAŞIRIM''- Ayhan Bermek, adaylık kararı alırsa basının karşısına cıkıp, fikirlerini paylaşacağını soyledi. Bir gazetecinin, ''Beklemede olduğunuzu soyleyebilir miyiz'' şeklindeki sorusu uzerine Bermek, şunları kaydetti: ''Bu bekleme değil. Gereklerin yerine getirilmesi, oluşumun sağlanmasıdır. İki defa aday oldum, fikirlerimi anlattım. Fikirlerimin tasvip gormesi beni spor kamuoyunda potansiyel aday olarak hissettirdi. Yeni bir secimin, yeni bir oluşumun, Turk futbolu icin yeni bir kanunla, yeni bir donemin acılışının eşiğindeyiz. Burada tum spor camiasının, başkan adaylarının, mevcut sayın başkanın, kulupler birliğinin, genel kurulun delegelerinin, hakemlerin, sporcuların, basın mensuplarının, hepimizin tek gorevi Turk futbolunun manevi şahsiyetini ve itibarını korumaktır. Bunun icin de her soylediğimiz kelimeye, her attığımız adıma dikkat etmek zorundayız. Bundan sonra ortaya cıkacak yeni oluşum, kadrolarıyla Turk futbolunun butununu kucaklamak durumundadır. İdealim olan hukukun ustunluğu, adalet ve hep dilimden duşurmediğim şeffaflık ilkelerimin gereği şeffaf olmalıyım. Bu yazı tura gibi 'Aday mısın, değil misin' sorusuna 'Evet veya hayır' diye verilecek cevap yok. Topluma, kendine ve her şeyden evvel buyuk Turkiye'ye saygısızlık olur. İyi olcup, iyi bicmemiz gerekiyor. Ben şu aşamada 'adayım' demeyi kendime, Turk futboluna saygısızlık olarak goruyorum, ama adalet anlayışım gereği bu kararı cok yakın zamanda almak zorunda butun adaylar. Ben de o kararı alınca basının karşısına cıkar, heyecanımı ve fikirlerimi yinelerim.'' __________________