Hakem yorumcusu Pierluigi Collina, İnter’in Empoli karşısında haksız bir penaltı kazandığını ifade etti. Mavi Siyahlılar, Empoli’yi Zlatan İbrahimovic’in 34. dakikada attığı penaltı goluyle 1-0’lık skorla gecti. Penaltı kararı, Dejan Stankovic’in cektiği bir şutun Empolili oyuncu Ighli Vannucchi’nin eline carptığına hukmetmesiyle geldi. Fakat pozisyonun tekrarında acıkca goruluyor ki top Empolili yıldızın yuzune carpmış Bu pozisyon ile ilgili konuşan Collina, “İnter’in penaltı kazanmasıyla sonuclanan Dejan Stankovic’in şutu Vannucchi’nin yuzune carpmış. Hakemin yanlış karar vermesinin sebebi belki de bulunduğu acının kendisini yanıltmış olmasıdır. Sahada bazen olayları farklı gorebiliyorsunuz. Fakat top oyuncunun eline carpmış olsa bile o kadar kısa mesafeden bunun kasti bir hareket olması imkÂnsız” dedi. İnter teknik direktoru Roberto Mancini de mactan sonra yaptığı acıklamada penaltı kararının yanlış olduğunu doğrularken, Vannucchi de hakeme topun yuzune carptığını anlatmaya calıştığında hakemin kendisini dinlemediğini vurguladı. 30 yaşındaki oyuncu pozisyonla ilgili “O anda buyuk bir acı yaşadım ve hakeme yuzumdeki kızarıklığı gosterdim fakat beni dinlemedi” diye konuştu. Bu olay, bu sezon İnter lehine verilen ilk hatalı karar değil. İnter’in Parma macında da tartışmalı bir penaltı kazanmasıyla ortalık yine karışmıştı.