Johan Cruyff, Barcelona’nın başına José Mourinho’nun gecmesi yonunde bir telkini olmadığını ve bu konuda cıkan haberlerin hepsinin yalan olduğunu soyledi. Hollandalı efsane oyuncu, Barcelona’nın Frank Rijkaard’dan kurtulması ve yerine Portekizli hocanın getirilmesi yonunde hicbir zaman konuşmadığını, hatta vatandaşı Rijkaard’ın takımda kalmasını ozellikle istediğini soyledi. Bu konuda cıkan haberlerin kesinlikle doğru olmadığını belirten Barcelona'nın perde arkasındaki etkili isimi, "Oncelikle 2009 yılına kadar sozleşmesi olan bir hocamız var, ustelik Rijkaard benim arkadaşım. Arkadaşlarımın arkasından asla konuşmam. Ayrıca Barcelona yonetimiden kimse bana Mourinho ile ilgili bir şey sormadı. Ben Rijkaard’ın istikrar adına kulupte kalması taraftarıyım," diye konuştu. Cruyff daha once Mourinho'nun oyun stilini beğenmediğini soylemiş, 3 yıl once Barcelona ve Chelsea Şampiyonlar Ligi'nde eşleştiğinde hocayı ciddi şekilde eleştirmişti. Cruyff, Bacelona taraftarlarının Rijkaard’a tepki gostermemesini ve takıma guvenmesi gerektiğini de ifade ederek, "Takımda harika oyuncular var. Bazıları sakatlıktan yeni cıkıyor, Afrika Kupası'na giden iki oyuncu da yakında geri donecek. O yuzden pozitif olmalıyız," dedi.
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Futbol
- Mourinho’yu hic istemedim'