Dun gece Star TV'de yayınlanan Futbolig Programı'nda cok gergin anlar yaşandı. Mehmet Aurelio'nun menajeri Bayram Tutumlu'nun telefon bağlantısı yapmasının ardından studyoda gerilim yukseldi. Sporx.com'un sevilen yazarlarından Osman Tanburacı ile sert diyaloglar yaşayan Bayram Tutumlu, Aurelio'nun Turkiye Futbol Federasyonu tarafından mahkum edilmesine sert tepki gosterdi. Dun gece yaşananlar şoyleydi: Ertem Şener= Mehmet Aurelio transferi ben hic hatırlamıyorum ki bu kadar uzun sursun bu kadar konuşulsun bu kadar Arap sacına donsun boylesine bir kaus yaratsın neden oluyor boyle eskiden Fenerbahce ile aranızda problemler vardı bu beş milyon iki yuz bin dolarlık futbol federasyonu’nun size vermiş olduğu bir ceza diyelim artık siz bu parayı odemeye mahkum gozukuyorsunuz şuanda ve sonra arada soylenenler neler soyleyeceksiniz? Bayram Tutumlu= İlk etapta Fatih hocama gecmiş olsun dileklerimi iletiyorum Serdar Bilgili ve Başkanı gecmiş olsun şimdi futbol federasyonu Mehmet Aurelio icin skandallarının en buyuğunu ortaya atmıştır kendisi cok iyi biliyor.Turk futbol federasyonu milli oyuncusunu arkadan hancerlemiştir.Ben şimdiye kadar konuşmadım butun bilgiler elimde biz Avrupa’da guclu avukatlarla calışıyoruz.Fenerbahce futbol federasyonuna baş vurduğunda Ekimin sonuydu 24 ağustosta daha evvel Aurelio’nun lisansı Betis futbol kulubune kesin olarak verildiğinde kesin diyorum futbol federasyonu aracılığı ile Fifa Fenerbahce’ye sordu eğer sizin itirazınız varsa bize bildirin biz gerekeni yapalım Fifa’ya ne haber ne cevap verdiler ne de herhangi bir talepte bulundular ve birbirleriyle konuşurken Şekip Mosturoğlu ben dedim bu olay Turkiye’de kazanırız.Biz de galiba Avrupa’da safız cin değiliz bu işi pek fazla bilmiyoruz.Uyuşmazlık cozum kurulu diye bir kurul varmış federasyonda.Uyuşmazlık cozum kurulunun uyelerini atamasını Fenerbahce Başkanı yapmış benim haberim yok ben bilmiyordum.Biz demiştik ki federasyona bize uye isimlerini gonderin şuphe olduğu icin ret hakkımızı kullanmak istiyoruz.Ne bize bir bilgi verdiler ne uyeleri soylediler arkasından da bu kararı verdiler.Ben şimdi soruyorum o futbol federasyonuna Mehmet Ayhan Copuroğlu kimdir? E.T=Ben size soruyorum Mehmet Ayhan Copuroğlu kimdir? B.T=Fenerbahce’nin avukatıdır ayrıca Şekip Mosturoğlu ile beraber calışıyorlar.Biz Futbol federasyonuna avukatımız ile bu Fifa’nın gonderdiği kağıdı istedik.Daha doğrusu Fifa kendilerine dediki eğer sizin bir itirazınız varsa bize bildirin bu kağıdı istedik bize bu kağıdı vermediler bu kağıt bende.Bu kağıt 24 ağustostan evvel Mehmet Aurelio’nun lisansı kesin olarak verildiğidir gecici olarak değil kesin olarak.Tabi bu işin cinliklerini Şekip bey bildiği icin ne cevap veriyorlar nede konuyu tam olarak kapatıyorlar futbol federasyonu hicbir şey soylemiyor.Biz avukatımız aracılığı ile bir hafta once istedik.Boyle bir kağıdın olduğunu bize bu kağıdı vermeleri gerektiğini istedik o kağıdı bana vermediler.Futbol federasyonu Mehmet Aurelio konusunda taraf tutmuştur.Ben avukatlarım yani biz Avrupalılar boyle bir şeyin olabileceğini hic duşunmuyorduk.Ben Mahmut Ozgener’i aradım 2defa telefonlarıma cevap vermedi.Kendisine SMS gonderdim.Dedim ki seninle acil goruşmem lazım daha evvelden de kendisi filan tanırım Altay başkanı filan geldi.Herhalde futbol federasyonu başkanı oldu telefonlara cıkmamaya başladı.Onun icin biz şuanda uyuşmazlık cozum kurulunun kararını tanımıyoruz.Eğer yapacağınız bir şey varsa neden Fifa’ya gitmediniz.Tabi Mehmet Aurelio nasıl olsa gariban ama ben buna izin vermeyeceğim.Onu ben Turk yaptım.Turk Milli takımına yardımcı olsun diye Futbol federasyonu kendi oyuncusunu hancerlesin diye değil. E.Ş= Sayın Mahmut Ozgener,Şekip Mosturoğlu isimleri gecti tek tek yayınımıza bağlayabilirler.Muthiş iddia bunlar Cozum kurulunun Aziz Yıldırım tarafından oluşturduğunu soylendi iddia edildi.Cozum kurulundaki bu kişinin Mehmet Ayhan Copuroğlu olduğunu belirtiyorsunuz ve Şekip Mosturoğlunun arkadaşı diyorsunuz? B.T:Aslında bu kara Ekimin sonunda bu mahkeme olayı başladı 3-4 ayda bunun kararı verilir. Ama karar neden İspanya macları gectikten sonra verildi cunku Mehmet Aurelio Fatih hocaya gore cok muhim bir adam. Uğur Meleke=Bayram Bey sizin Fenerbahce ile aranızdaki uyuşmazlık nedir 1 cumleyle soyleyebilir misiniz bana? B.T=Fenerbahce’nin yapacağı hic bir şey yoktu Aurelio’nun sozleşmesi bitti Aurelio Brezilya’ya gitti.Her şey bitmişti. U.M= Onlar ayrı konu Fenerbahce sizi ne ile sucluyor. B.T=Beni suclamıyor ben sadece Futbol federasyonun Fenerbahce ile neler yaptığını soyluyorum. E.T=Bu işin uyuşmazlık cozum kuralına gitmesinin sebebi nedir? B.T=Aurelio’nun bir sene daha uzatması vardır demektedir Fenerbahce. U.M=Sizin buna cevabınız nedir? B.T=Uzatmalar gecersizdir. Osman Tanburacı=Siz bu parayı odeyecek misiniz? B.T=Ne parası ya ne parası gulunc bir olay bu. O.T= Orda da yasalara uygunsuz bir vaziyet var ki Aurelio bu parayı odemeye mahkum edildi. B.T=Aurelio Fifa veya Uefa tarafından niye mahkum edilmedi. O.T=Niye Fenerbahce ve Aurelio arasındaki olayda cozucu bir pozisyon ustlenmediniz de Aurelio’yu alıp goturdunuz. B.T=Yanlış bilgilendirilmişiniz ben kimseyi goturmedim Aurelio’nun kendisine de sorun kendisi gitmek istemiştir bende goturmuşumdur. O.T=Avrupa da cok iş bilir avukatlar ile calışırız dediniz sanki buradakiler hic bir işe yaramaz.Bu iş Afrika’da bile olmaz dediniz Turkiye’ye biraz haksız davrandınız.Fenerbahce başkanı federasyon başkanına diyet ediyor dediniz.Aurelio’yu ben Turk yaptım dediniz.Bunlar cok iddia laflar biraz ayağınızı denk alın. B.T=Benimle nasıl konuşuyorsun sen? O.T=Benimle nasıl konuşuyorsun sen değil bunlar cok ağır laflar . E.T=Kelimelerimizi secerken dikkat edelim. B.T=Sen haddini bilmeyen bir adamsın Osman Tanburacı. E.T=Kelimelerinizi secerken dikkat edin. E.T=Siz bu 5.200.000 doları odemeyeceksiniz oyle değil mi B.T=Odemeyeceğim. E.T= Sayın Tutumlu buralarda Guardiola ismi dolaşıyordu.Onlarla sizin samimiyetinizi biliyorum.Şuanda Barcelona’yı hem Kral kupasında hem ispanyada hem de Şampiyonlar liginde 2’sinide yaptı hem de şampiyonlar liginde yapmak uzere Laudrup ile Galatasaray’ın goruşmesi var mı? B.T= Beni Saffet Ulusoy aradı babası cok samimi arkadaşım Galatasaray’a yardımcı olabilmek icin gecen sene olay olmadı bir durum olmadı cunku arkadan gidildi ve Laudrup gelmedi Saffet Ulusoy’un beni aramasının tek sebebi de şu benim Haluk Ulusoy ile aram cok iyi kendisini cok severim o yuzden yani sırf Galatasaray’a yardımcı olabilmek icin oyle bi goruşmem oldu.Bir İspanya macından sonra Adnan Sezgin ve Haldun Ustunel Aurelio ile goruşmuşlerdi hatırladım Fildişi macından sonra ben şunu soyleyeyim Turkiye’de ki carpık duzen olduğu surece bu insanlar buraya gelmez E.T= Turkiye’yi bu kadar aşağılamayalım lutfen. E.T= Laudrup Galatasaraya gelecek mi Aurelio Fenerbahce2ye doncek mi bu 2 sorunun cevabını istiyorum. B.T=Aurelio icin bir şey diyemem Betis ile sozleşmesi var isteyen kulup gelir Betis ile goruşur.Laudrup icin Wolsfburg aze Alkmaar ama biz duşunuyoruz goruşuyoruz goruşuruz E.T=Mehmet Aurelio Turkiye’ye doner mi B.T= Futbolda her şey olabilir. E.T=Galatasaray da Adnan Sezgin,Haldun Ustunel Aurelio goruştuğu zaman bu teklife sıcak baktı mı? B.T=Herkesi dinleriz Ertemcim. E.T=Siz değil Aurelio. B.T=Menajer oyuncuyu yonlendirir gerekeni yapar. U.M= Genclerbirliği Fenerbahce uyuşmazlığında Menajeri yine siz miydiniz? B.T=Hayır Ben değildim.O olaydan sonra aldım. E.T= Cok Teşekkurler Bayram Tutumlu. B.T= Bende cok Teşekkur ediyorum. 18.05.2009
Kaynak : Sporx.com