Lucescu: UEFA Kupası'nı almak hayalimiz
Futbol0 Mesaj
●33 Görüntüleme
- ReadBull.net
- TV, Sinema, Sanat ve Spor
- Spor
- Futbol
- Lucescu: UEFA Kupası'nı almak hayalimiz
-
15-10-2019, 16:01:19Kayıtlı ÜyeShakhtar Donetsk Teknik Direktoru Mircea Lucescu, duzenlediği basın toplantısında yeniden İstanbul'da olmaktan dolayı duyduğu sevinci belirtti ve ''UEFA Kupası'nı kazanmak hayalimiz'' diye konuştu. İlişkili fotoğrafları goster İSTANBUL - UEFA Kupası finalinde Fenerbahce Şukru Saracoğlu Stadı'nda yarın Almanya'nın Werder Bremen takımıyla karşılaşacak olan Ukrayna'nın Shakhtar Donetsk takımının teknik direktoru Mircea Lucescu, İstanbul'da tekrar bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ve kupayı kazanmak istediklerini soyledi. Lucescu, futbolcuları Brezilyalı Fernandinho ve Hırvat Darijo Srna ile birlikte duzenlediği basın toplantısında, İstanbul'un cok sevdiği ve cok şey oğrendiği bir şehir olduğunu ifade ederek, ''4 yıl buradaydım ve o yıllar bana cok buyuk mutluluk getirdi. Tekrar bu şehre gelmekten buyuk memnuniyet duyuyorum. Burada kazanan olarak bulunmaktan memnun olacağım. Burada cok guzel yıllar gecirdim. Hangi takımı tutarlarsa tutsunlar taraftarlarla cok iyi ilişkilerim oldu. Turk taraftarlar takımlarını cok iyi destekliyorlar. İstanbul boylesine bir finalin mekanı olmayı hak ediyordu'' diye konuştu. ''UEFA KUPASI'NI KAZANMAK HAYALİMİZ'' Oyuncularının son UEFA Kupası finalinde oynayacak olmalarından dolayı mutlu olduğunu kaydeden Rumen teknik adam, ''UEFA Kupası'nı kazanmak hepimizin hayali. Finale cıkmamız cok sevindirici. Şunu da unutmamak lazım zorlu anlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bu macta kaybedebiliriz de ama biz kendimizi zafere hazırlıyoruz'' diye konuştu. 2000 yılında Galatasaray ile birlikte Real Madrid'i yenip Super Kupa'yı kazandıklarını hatırlatan Lucescu, ''Umarım aynı şey burada olur ve ilk kez UEFA Kupası'nı kazanırız'' ifadelerini kullandı. ''İLGİNC BİR MAC OLACAK'' Lucescu macın ilginc gececeğini, iki farklı tarzda oynayan takımın karşı karşıya geleceğini ifade etti. Werder Bremen'in genelde hucum ağırlıklı oynadığını anlatan Lucescu, ''Biz ise oyuncuların iyi tekniklerine dayalı bir oyun tarzı ortaya koyuyoruz. Her takım kendi tarzına gore oyunun kontrolunu eline gecirmeye calışacak. Rakibimiz kornerleri ve kendilerine has taktikleri kullanarak bizi zorlamayı hedefleyecek. Biz de oyuncularımızın yuksek tekniğini kullanarak rakibimizin ustesinden gelmeye calışacağız'' dedi. Sakatlığı gecen Jadson'ın son 2 gundur antrenmanlara katıldığını kaydeden Lucescu, ''Buyuk ihtimalle o da yarın 11'e girecek. Bu akşam antrenman yaptıktan sonra nasıl bir 11 kuracağımıza karar vereceğiz'' diye konuştu. SHAKHTAR DONETSK'DE DEVAM EDECEK Mİ? Rumen teknik adam, Shakhtar Donetsk'de kalıp kalmayacağı sorusunu, ''Ben takımıma, oyuncularıma guveniyorum. Eminim ki gelecekte daha da cok yapacağımız şeyler var'' diye cevaplandırdı. Lucescu, teknik adamlık kariyeriyle ilgili bir soruyu da, ''Ben takımı sıfırdan oluşturmayı yeğlerim. Romanya'da oluşturduğum takımlardan sonra 8 oyuncu Romanya Milli Takımı'nda oynadı. İtalya'da cok başarılı olamadım. Turkiye'de calıştığım zaman da takımlarda genc oyuncular vardı. Turkiye'de sorunlar cıktığı zaman kulup başkanlarının devreye girmesi soz konusu olabiliyor. Donetsk'e cağrıldığımda genc bir takım kurmam istendi. 5 yıldır bunu yapmak istiyorum. Bunun getirdiği sonucta da UEFA Kupası finaline geldik'' şeklinde yanıtladı. BEŞİKTAŞ-GALATASARAY DERBİSİ Fenerbahce Şukru Saracoğlu Stadı'nda oyuncularının kendilerini evlerinden cok uzakta hissetmeyeceğini ve bu stadı bildiklerini anlatan Lucescu, Beşiktaş ve Galatasaray'da calıştığının hatırlatılması ve hafta sonundaki derbi icin duşuncelerinin sorulması uzerine, ''Ben şu anda Turkiye'deki derbiyi değil, final macını duşunuyorum. Umarım orada da iyi bir mac oynanır ve kazanan da hak eden olur'' dedi. SRNA: KUPAYI ALMAK İSTİYORUZ Shakhtar Donetsk'in kaptanı Hırvat futbolcu Darijo Srna ise UEFA Kupası'nı kazanmak istediklerini soyledi. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Turkiye ile Hırvatistan arasında oynanan macın hatırlatılması ve son dakika golu ile gelen beraberliğin ardından penaltılarla kaybettiklerinin belirtilmesi uzerine, ''Turklerin bana bu acıdan borcu var diye duşunuyorum'' diye espri yapan Srna, ''Umarım bu kez son dakikada ben Turkiye'de UEFA Kupası'nı kazanmak icin gerekli şansı bulacağım'' şeklinde konuştu. Ukrayna ekibinin Brezilyalı futbolcusu Fernandinho ise ''UEFA Kupası finalinde oynamak benim icin gercekten muthiş bir şey. Kazanmak istiyoruz'' dedi. KUPAYLA POZ VERDİLER Teknik direktor Mircea Lucescu, Srna ve Fernandinho basın toplantısının ardından UEFA Kupası onunde basın mensuplarına poz verdi. Shakhtar Donetsk, bu akşam saat 19.30'da ilk 15 dakikası basına acık olan antrenmanla final macının hazırlıklarını tamamlayacak. NTV Spor ve Ajanslar Guncelleme: 14:20 TSİ 19 Mayıs. 2009 Salı __________________